Auteur Tom Lenting heeft een passie voor games en geschiedenis, en eerder al hebben we zijn gamegeschiedenisboekjes mogen reviewen. Nu heeft hij zich op een ander project gestort en een mini-boekje uitgebracht over de Nederlandse gameontwikkelaar Davilex Games.

In De Mythe van Davilex Games – van Redcat tot A2 Racer duikt Lenting in de wereld van deze gameontwikkelaar en probeert hij te achterhalen hoe het kan zijn dat de gamepers zo negatief was over deze games, terwijl menig gamer juist met nostalgie hier aan terugdenkt.

Lenting weet gelijk de aandacht van de lezer te grijpen; de game A2 Racer, van Nederlandse bodem, wordt volledig afgekraakt door recensenten. Echter, in de volgende uitgave van datzelfde gametijdschrift, staat A2 Racer ineens op de eerste plaats in de verkoop-top-10. Een interessant fenomeen en nog steeds relevant, helemaal omdat deze kloof tussen recensenten en het publiek tot op de dag van vandaag blijft voortbestaan.

Op zoek naar een verklaring, neemt Lenting de lezer eerst mee terug naar het begin van Davilex Games, om vervolgens stap voor stap door de geschiedenis van de ontwikkelaar te reizen. Hierbij krijgen we ook een kijkje in de tijdsgeest van toen. Zijn manier van schrijven is toegankelijk, maar tegelijkertijd ook informatief. Het is duidelijk dat Lenting weet waar hij het over heeft en zijn research (van archiefonderzoek tot interviews) goed gedaan heeft.

Persoonlijk vond ik het een erg leuke reis door de tijd en het lezen van dit boekje haalde ook bij mij herinneringen naar boven, die ik zelf alweer lang en breed vergeten was. De Redcat-games bijvoorbeeld, dat was dus geen koortsdroom; de educatieve game met die stoere rode kat in zijn UFO heeft echt bestaan!

Wil jij ook de mythe van Davilex Games ontrafelen? Het mini-boekje is nu te bestellen voor € 5,99 via  karelvanmanderacademy@outlook.com?subject=davilexboek bij de Karel van Mander Academy.

Benieuwd naar wat wij van zijn andere mini-boekjes vonden? Lees dan onze reviews hier:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.