Star Wars is overal: in films, in tv-series, in de winkel met veel en veel merchandise. De series en aanverwanten zijn niet aan te slepen. De maand mei staat bij Female-Gamers.nl grotendeels in het teken van Star Wars en natuurlijk mogen de bordspellen met een Star Wars-tintje niet ontbreken. We hebben een aantal toffe voor je uitgezocht die niet in je spellenkast mogen ontbreken.

1. Villainous: Star Wars

Ravensburger Star Wars Villainous - Bordspel Engelstalig

Bekendste is wellicht de Villainous waarin de Disney-schurken centraal staan. Een regelrechte hit, maar de makers hebben een uitstapje gemaakt richting de Dark Side van Star Wars. Je speelt als een Star Wars-schurk. De keuze bestaat uit onder meer Moff Gideon, Darth Vader en Asajj Ventress. Ieder hebben zij hun eigen krachten en vaardigheden en ieder kunnen zij dan ook op hun eigen manier het spel winnen. Kun jij als eerste je taak volbrengen?

2. Star Wars: The Clone Wars – A Pandemic Game System

Star Wars: The Clone Wars - A Pandemic System Game - Engelstalig

In het legendarische bordspel Pandemic probeer je de wereld te redden van virussen. Deze Star Wars-versie bouwt versie op dit bordspel, maar dan met een Star Wars-sausje. In dit spel staan de Jedi centraal, waaronder Ahsoka Tano en Anakin Skywalker. Ieder heeft zijn / haar eigen Force abilities. In vier spannende avonturen ga je de Dark Side bestaande uit Count Dooku, Maul, General Grievous en Asajj Ventress verslaan.

3. Star Wars: Rebellion

Star Wars Rebellion - Bordspel - Engelstalig

Star Wars: Rebellion is er één voor de echte die-hard bordspelspelers. De intergalactische burgeroorlog tussen de Galactic Empire en de Rebel Alliance wordt uitgevochten met miniaturen. Niet voor tere zieltjes, want met dit spel ben je echt wel een hele middag zoet.

4. Operation: Star Wars – the Mandalorian

Star Wars - Bordspel The Mandalorian The Child/Grogu (Engelstalig)

Als kind heb je ongetwijfeld wel eens Dokter Bibber gespeeld. In deze Engelse versie Operation: Star Wars – The Mandalorian ga je the Child helpen om the Mandalorian weer gezond te maken. De truc is natuurlijk om niet te veel te bibberen. Geen hoogstandje op bordspelgebied, maar zeker genoeg plezier voor de kleintjes.

5. Unlock: Star Wars

Unlock! Star Wars NL - Nederlandstalig Escape Room Spel

Met dit spel sla je twee vliegen in één klap voor de Escape Room- liefhebbers en voor de Star Wars-fans. In drie epische verhalen probeer je in 60 minuten je missie te voltooien. Zit opgesloten in de cellen van een Imperial Destroyer in An Unforeseen Day, vlucht in Escape From Hoth en breng een artifact terug in Secret Mission on Jedha. Let op: in deze missies dien je je brein aan het werk te zetten.

6. Star Wars: the Deckbuilding Game

Star Wars: The Deckbuilding Game - kaartspel (Engelstalig)


Star Wars – the Deckbuilding Game is nog niet heel lang geleden uitgebracht en mag zich toch al wel scharen onder de betere Star Wars-spellen. Je hebt slechts één tegenstander nodig om veldslagen te beleven. Speel je als the Galactic Empire of the Rebel Alliance. Probeer steeds sterkere kaarten te kopen en zo je deck te verbeteren en je tegenstander te verslaan.

7. Rory’s Story Cubes: Star Wars

Rory's Story Cubes Star Wars - Dobbelspel

“Lang geleden, in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan…” Nja, de rest is aan jou! Rol de dobbelstenen en maak zelf je epische Star Wars-verhaal. De enige regel is: in het Star Wars-universum te blijven. Succes!

8. Cards Against Star Wars

Cards Against Star Wars Card Game Black box - Engels

Ze geven het zelf al weg: “Best game in the Galaxy, Period”. Wellicht heel hoog gegrepen, maar Cards Against Humanity zorgt wel voor de nodige lachers. Let op: dit is echt een spel voor volwassenen en kan behoorlijk vulgair uit de bocht komen. Voor de die-hard Star Wars-fans is dit een spel dat je absoluut wel of juist niet kan waarderen.

9. Uno: Star Wars – The Mandalorian

UNO Star Wars: The Mandalorian - Mattel Games - Kaartspel

Vooruit, ook voor de niet zo fervente bordspel-spelers hebben we nog een tip. Gewoon UNO, maar dan met beeltenissen van Star Wars – the Mandalorian, inclusief the Child natuurlijk.

10. Star Wars – Legion

Star Wars Legion - Miniatuurspel

We sluiten af met een miniaturenspel. Machtig mooi en met zeer veel uitbreidingen. Vecht in epische battles in de galactische burgeroorlog in dit twee spelers spel. Claim je objectiven en vecht je naar de overwinning.

Hopelijk kun je een keuze maken uit dit aanbod en kun je voortaan ook van het Star Wars- universum aan tafel genieten.

*Dit artikel maakt gebruik van affiliate links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.