Ben je nog op zoek naar een leuk uitstapje met dit druilerige weer en heb je zin om voor iets heel tofs naar Groningen te rijden? Dan is The Art of DC – The Dawn of Super Heroes misschien wel het uitstapje voor jou!

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes presenteert prachtstukken uit de geschiedenis van DC. Je kunt daarbij denken aan originele comics, storyboards van de animatieseries en films, maar ook kledingstukken die gedragen zijn door de acteurs uit de DC films. Ik bracht een aantal weken na de opening mijn eerste bezoek en ik wist eigenlijk niet goed of het ook aan mijn verwachtingen zou voldoen. Soms kan een tentoonstelling toch wat tegenvallen, dan zijn de items niet zo bijzonder als je zou verwachten.

Nou, ik kan je vertellen dat het mijn verwachtingen te boven ging. Allereerst is de tentoonstelling ruim opgezet, waardoor er voldoende ruimte is voor iedereen om de stukken te bekijken. Uiteraard moet je soms op je beurt wachten, maar het was niet zo druk dat dit heel lang duurde. Bovendien zijn er veel verschillende soorten stukken om te bewonderen. Je kunt bijvoorbeeld complete pagina’s van comics bekijken (en lezen), maar je kunt ook even ergens rustig zitten om een interview te kijken met kostuumontwerper Lindy Hemming die verschillende kostuums voor DC karakters heeft ontworpen, zoals bijvoorbeeld die van Heath Ledger’s Joker en Tom Hardy’s Bane. Het is een erg interessant interview waarin ze een kijkje geeft in het proces van kostuumontwerp, van het verzamelen van inspiratie tot het uiteindelijke product.

Wat voor mij wel echt het toppunt van deze tentoonstelling was, zijn deze kostuums. Vele van de wereldberoemde kostuums staan (achter glas) uitgestald. Ik vond het een hele surreële ervaring, want al deze kostuums zijn echt gedragen door de acteurs. Er staan kostuums van onder andere Danny DeVito, Jack Nicholson, Christopher Reeve en dus Heath Ledger en Tom Hardy. Echt een hele bijzondere verschijning en het bracht zelfs tranen in mijn ogen.

Overigens waren ook de ontwerpen en schaalmodellen van bijvoorbeeld de Tumbler en Batmobile erg tof om te zien. Ik was samen met mijn man en twee kinderen (9 en 4 jaar). Ook zij keken hun ogen uit met alle items. Onze dochter was helemaal fan van het kostuum van Wonder Woman en Harley Quinn en onze zoon was vooral onder de indruk van Mr. Freeze en de Tumbler.

Mijn advies voor DC fans, voor fans van superhelden films, voor de comic liefhebber: pak die kans en ga het zien! En als je er toch bent, bezoek dan gelijk Storyworld, een supertof museum voor strips, animatie en games. Het Forum is sowieso een tof gebouw om in rond te lopen, want je kunt er ook naar de bioscoop (met filmhuis films), chillen in de bibliotheek, genieten van het uitzicht op het dakterras en nog veel meer. Door nog even mijn herinneringen aan deze tentoonstelling op te halen heb ik gelijk zin om heen te gaan, dus ik boek ook nog even tickets voor morgen.

Klik hier voor meer informatie over en tickets voor The Art of DC – The Dawn of Super Heroes en klik hier voor meer informatie over het Forum in Groningen. The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is nog te zien tot en met 26 maart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.