Soms moeten we kijken naar onze fouten in het heden en verleden om een betere toekomst te kunnen bouwen. Dat is waar het grotendeels om draait in Wildmender.

Wildmender is een survival en exploration game waarin je het milieu moet gaan herstellen. Dit doe je door flink te gaan verkennen, planten te laten groeien, gewassen te gaan verbouwen en nog veel meer. Gelukkig sta je er in deze game niet alleen voor (tenzij je dat graag wil), maar kun je met z’n vieren proberen de aarde te herstellen. Wildmender wordt ontwikkeld door Muse Games uit New York (Embr, Guns of Icarus) en uitgegeven door Kwalee uit Leamington Spa UK (Scathe, Draw It).

Uiteraard moet je overleven in de wereld van Wildmender en dat doe je bijvoorbeeld door dingen te maken en bouwen. Door te verkennen zul je verschillende blauwdrukken tegenkomen om gereedschap en andere belangrijke items mee te maken, maar ook gebouwen die je nodig hebt om het leven een beetje dragelijk te maken. Ook kun je jouw gewassen irrigeren, een tuintje aanleggen en de thuisbasis versieren met decoratiemateriaal.

Er zit ook een gevechtselement in de game verwerkt. Vervelende geesten teisteren het land en je hebt wapens en magie nodig om jouw nieuwe wereld te beschermen. Gelukkig lopen er ook prettige verschijningen rond waarmee je bevriend kunt raken om hier ook wat prettige voordelen uit te halen. Het allerleukste lijkt mij toch wel dat je de game samen kunt spelen. Samen met drie anderen kun je werken aan jullie eigen mooie omgeving midden in een droge woestijn. Je kunt zelfs kleding aanpassen, dus misschien zelfs matching outfits maken!

De stijl van de game ziet er echt leuk uit en lijkt zelfs wel uitnodigend voor wat jongere spelers. Al zie ik toch ook wel wat spanende elementen terugkomen in de trailer. Wildmender staat gepland voor 2023 voor Steam, Epic, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.