Lisa and I go way back! We kennen elkaar al een hele lange tijd en ze heeft al eerder voor de website mogen schrijven. Ik vond het toen ook erg jammer dat ze er mee gestopt was, maar nu is ze terug en kunnen we weer van haar schrijfsels genieten. Ken je Lisa nog niet? Lees dan snel verder, ze is onze rockgodin!!

Wie ben je?

Hoi! Mijn naam is Lisa, 29 jaar en ik schrijf voor Female-Gamers. Van 2009 tot 2012 maakte ik al eerder deel uit van de Female-Gamersredactie, maar heb ik op een gegeven moment een break genomen. Nu echter weer helemaal terug van weggeweest en schrijf ik weer met ontzettend veel plezier en trots voor de website.

Naast mijn passie voor games, ben ik ook graag op allerlei soorten manieren bezig met muziek. Zo verzamel ik vinyl, speel ik gitaar en bas en ging ik – voor corona – veel naar concerten. Daarnaast ben ik ook een filmliefhebber en een boekenwurm. Genoeg hobbies dus!

Ga je naar school of werk je?

Ik ben afgestudeerd muziekwetenschapper en momenteel werkzaam bij een internationaal octrooi- en merkenbureau, dat advies geeft over intellectueel eigendom en de bescherming hiervan. Voordat ik hier terecht ben gekomen, heb ik nooit echt stilgestaan bij het feit dat elk merk en logootje, hoe klein dan ook, ergens geregistreerd moet staan. Het is erg leuk en gevarieerd werk, met elke dag wel weer een uitdaging. Gaaf is ook dat je soms hele grote bekende merken tegenkomt.

Ben je verliefd, verloofd en/of getrouwd?

Inmiddels al bijna acht jaar samen met m’n vriend en we hebben samen een prachtig konijnenkind.

Splinter Cell-boeken

Hoe ben je in aanraking gekomen met gamen?

Ik weet niet meer precies hoe ik ermee in aanraking ben gekomen, maar ik weet wel dat we ineens een Super Nintendo hadden en van kennissen had ik op een gegeven moment een tweedehands Nintendo 64 gekregen. Daarna natuurlijk een Game Boy gehad en op enig moment ook de Game Boy Color.  Mijn eerste echte console, waarvan ik nog goed weet dat ik ‘m samen met m’n vader ging komen, was de originele Xbox. Eén van mijn eerste spellen daarop waren Dead or Alive en Tom Clancy’s Splinter Cell. Daarmee is mijn liefde voor games écht gestart! Daarvoor had ik overigens ook zo’n groot wit bakbeest, wat mijn eerste computer was. Daar speelde ik vaak spellen op als Prince of Persia, Grand Prix Circuit en Need For Speed. Ik kan me herinneren dat we ook De Sims hadden liggen, maar toen snapte ik daar nog niet zoveel van.

Wat was de eerste game die je speelde?

Dat zal denk ik ofwel Grand Prix Circuit of Pokémon Red zijn geweest. Aan beide games heb ik veel goede herinneringen en door Pokémon Red ben ik al snel Engels gaan leren.

Wat is je favoriete console tot nu toe? Team: Xbox, Nintendo, PlayStation of PC?

Ik speel het liefst op m’n gaming PC, maar ik heb ook een PlayStation 4 Pro staan, vooral voor de exclusives (al moet ik bekennen dat ik sommige games zowel op PS4 heb als op PC…). Verder heb ik nog oudere consoles, zoals de eerste Xbox, Xbox 360, Nintendo 64, Super Nintendo, Nintendo Classic Mini en een handje handhelds (pun intended). Maar voorkeur gaat wel uit naar de PC.

Welke game was je favoriet en heb je grijs gespeeld, of haal je zo nu en dan nog eens uit de kast?

The Witcher 3 blijft mijn favoriet en heb ik inmiddels denk ik al vijf keer uitgespeeld, op verschillende manieren. Op de PlayStation 4 m’n Platinum gehaald en inmiddels ook alle achievements gehaald op Steam. Het is echt een game waar ik altijd naar kan blijven terugkeren en ondanks dat ik nu alles heb gehaald, ben ik er nog steeds niet aan toe om afscheid van de game te nemen.

Een andere game die ik ook graag wil benoemen is Fable. Voordat de game destijds uitkwam heb ik de release nauwlettend in de gaten gehouden en verzamelde ik allerlei artikelen uit gamemagazines die met Project Ego (toen nog de werktitel) te maken hadden. Fable is ook één van de eerste games waar ik echt helemaal ingezogen werd en die ik meerdere malen heb uitgespeeld. Ik had op een gegeven moment zelfs een Fable fansite! Het was ook ontzettend gaaf om weer terug te keren naar Albion, toen Fable Anniversary uitgebracht werd. Pure nostalgie!

Wat staat er op jouw games wishlist?

Cyberpunk 2077 staat momenteel bovenaan, maar daarvoor heb ik gelukkig de Collector’s Edition al gepre-ordered staan. Die komt dus sowieso in huis. Verder heb ik niet echt grote releases op m’n wishlist staan. Ja, Dragon Age 4, maar dat duurt nog even. Verder enkel wat kleinere titels, die geen haast hebben. Ik heb inmiddels zo’n 370 games op Steam, met daarmee dus ook een behoorlijke backlog.

Als er een nieuwe game uit komt, neem je dan een dag vrij?

Toevallig had ik een maandje vrij toen Assassin’s Creed: Odyssey uitkwam en dat beviel me prima! Heeft ook niet lang geduurd tot ik m’n Platinum daarvoor gehaald had op de PS4. Dat doet me er aan denken… ik moet nog een weekje verlof aanvragen voor als Cyberpunk 2077 uitkomt 😉 .

Een gedeelte van mijn The Witcher-collectie

Verzamel je iets dat met gaming te maken heeft? Games/Figurines/Special Editions?

Zwaarden uit The Witcher 3

Oef… Ik heb bijna geen ruimte meer voor alles dat ik verzamel. Vooral van The Witcher heb ik veel: een aantal (gelimiteerde) figurines, zwaarden, Funko Pops, statues, (strip)boeken, shotglaasjes, vinyl, fysieke Gwentkaarten, kettingen, kleding… Noem maar op. Van Tom Clancy’s Splinter Cell heb ik drie figurines en (strip)boeken. Voor de rest heb ik een aantal figurines van Assassin’s Creed: Odyssey, een replica van de broken spear van Leonidas, en hier en daar nog speciale collector’s items van andere games.

Singleplayer of Multiplayer?

Vroeger vooral veel multiplayer, maar dat is steeds meer singleplayer geworden.

Speel je in een team, clan of guild?

Ik heb vroeger een internationale clan gerund voor America’s Army: Proving Grounds en op enig moment waren wij één van de besten in de community. Veel scrims en toernooien gedaan tegen andere clans ook.

Heb je vrienden leren kennen via het gamen? Zo ja, speel je nu nog met ze samen?

Ik heb veel mensen leren kennen via het gamen, maar helaas zijn veel vriendschappen daarvan verwaterd. Zo af en toe kletsen we nog wel eens en starten we nog een game op samen. Wel speel ik nog veel games met vrienden die ik in het “normale” leven heb leren kennen. Zo speel ik op het moment veel Dead By Daylight en Rocket League met ze samen.

Stream je jouw games via Twitch?

Heb ik ooit eens geprobeerd, maar dat is uiteindelijk toch niet zo mijn ding gebleken. Ik ben daar veel te awkward voor!

Ga je naar game-gerelateerde evenementen? Zo ja, Welke ga je graag heen?

Uiteraard ben ik een aantal keer naar Firstlook geweest, maar daar is het bij gebleven. Graag zou ik ooit eens naar de E3 willen of naar Gamescom. Lijkt me echt tof om bij dat soort grote belangrijke game-evenementen aanwezig te zijn, alle hype mee te maken en echt het nieuwste van het nieuwste te zien. En natuurlijk goodies! Maar wanneer we ooit weer naar dat soort evenementen kunnen gezien de huidige omstandigheden, who knows…

Apple of Android?

Android!

Favoriete App(s)?

Facebook, Instagram, Twitter, Discogs, Goodreads, Letterboxd, Reddit… Zijn dat de soort apps die je bedoelt? Ik speel eigenlijk geen games op de telefoon.

Socials waarbij mensen je kunnen/mogen volgen…

Mijn YouTube-kanaal, portfolio, Twitter, Goodreads- en Letterboxd-profiel.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.