Zo nu en dan heb je een simpel spel nodig om wat tijd te verdrijven of om je gewoon even hersenloos te voelen. Of misschien juist creatief en gefocust? Met Coloring Pixel kan je kleuren op je beeldscherm en maak je van genummerde vierkantjes een heus kunstwerk!

Het allerleukste hieraan is dat het voor mij verschillende punten weet te combineren. Ik ben creatief bezig, hoef er niet teveel bij na te denken, mijn kinderen kunnen het ook en het resultaat is bijzonder. Het is ook nog eens gratis, of voor een heel schappelijk prijsje te vinden op Steam!

Als je de game hebt gedownload via Steam ga je aan de slag met je eerste kunstwerk. Een vlak vol met vierkantjes met nummertjes erin verschijnen op je scherm. Dan is het aan jou en je muis om te zorgen dat alle vierkantjes voorzien worden van de juiste kleuren.


Gelukkig kan je inzoomen waardoor je niet compleet scheel gaat kijken als je aan het ‘kleuren’ gaat. Zoals je op de foto kan zien staat er een rood vak bij het kleine plaatje, zo kan je zien welk deel je op dat moment vergroot voor je hebt staan. Er staat rechtsonder hoeveel vakjes je nog moet kleuren en welke kleuren je bij de getallen moeten. Zo heb je soms meerdere kleuren, soms wat minder kleuren om te gebruiken. Je kan de kleuren ook slepen, zodat je een groter oppervlak kan voorzien van de juiste kleur. Soms kan je uitschieten en zit de verkeerde kleur in een vakje, maar dat is makkelijk weer in te vullen met de juiste kleur.


Is het heel bijzonder om te spelen? Welnee, maar het is wel eens leuk om te doen. Soms hoeft een game ook niet heel ingewikkeld te zijn om (uren) tijd aan te besteden. Hoewel je wel weer op een schermpje zit in plaats van aan de eettafel te kleuren in een kleurboek. Toch heeft het me wel even weten te vermaken. Vaak kan je in een kleurboek al wel zien wat je creatie gaat worden, toch had ik dat bij deze niet zo snel door.

Op Steam is een hele lijst met verschillende soorten Pixel Color mogelijkheden.

* Coloring Game – gratis
* Coloring Game 2 – gratis

Er zijn verschillende bundels te koop waar je wel een klein bedrag voor moet betalen. Zo heb je Coloring Pixels van Eten, RPG, Space, Halloween, Muziek, Onderwater, Games, Bloemen, Boerderij en nog meer. De hele lijst, plus de prijzen kan je vinden op deze Steam pagina.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.