Hoewel het vieren van kinderfeestjes een tijdje op een laag pitje heeft gestaan, iets met zomervakantie, is het er nu weer de hoogste tijd voor. Wat is nu pas een echt tof thema voor een kinderfeestje? Super Mario natuurlijk en Angelique heeft een ware Speurtocht in elkaar gedraaid!

Naast deze speurtocht in Super Mario thema kan je nog meer DIY’s verwachten op de blog van Angelique die je kan gebruiken voor een kinderfeestje.

Er zijn acht verschillende spellen die bij de speurtocht horen die natuurlijk ingeleid moet worden met een spannend intro. Bowser heeft Mario en zijn vrienden te pakken gekregen. Tijdens de speurtocht moeten de kinderen opdrachten doen om alle vrienden weer te vinden en uiteindelijk om Bowser te verslaan. De vrienden vonden ze op de opdrachtkaartjes zelf.


Je kan een grote groep de opdrachten laten doen, maar in het geval van Angelique hebben ze twee teams gemaakt. Team Mario en Team Luigi! Je kan er een wedstrijd van maken, maar dan krijg je te maken met winnaars en verliezers, terwijl het leuker is om gewoon samen te spelen natuurlijk. Tijdens de hele speurtocht moest er ook bijgehouden worden hoeveel munten en sterren er onderweg zijn gevonden.

Spel 1: Kaartje zoeken met het vraagteken erop. Hierop stond dat de Boo’s en Bombs (witte en zwarte ballonnen) de namen van alle kinderen hadden opgegeten. Ze moesten deze dus eerst verslaan. In één van de ballonnen zat ook de volgende opdracht, de jarige zijn cadeautjes geven om die veilig te stellen.


Spel 2: Voor dit spel moesten ze Mario en Luigi hun ‘kleur’ terug geven. Ik had de omtrek van de figuren op A3 formaat geprint en vierkantjes geknipt van de kleuren die ze nodig hadden. Je kan in plaats van de papieren vierkantjes de kinderen het ook in laten kleuren.

Spel 3: Plak de snor! Een nieuwe variant van ezeltje prik.. Op een groot stuk karton is een Mario getekend zonder snor. Bij de feestwinkel kan je vaak leuke plak snorren halen die de kinderen er dan (geblinddoekt) op moeten plakken.


Spel 4: Mario Memory. Je kan de teams dit tegen elkaar op laten nemen, wie heeft de meeste paren weten te vinden?

Spel 5: Fles/blikgooien. Een heleboel slechteriken hadden de weg versperd. Ze moesten de slechteriken allemaal om zien te kegelen. De slechteriken kan je uitprinten en op de flessen plakken.

Spel 6: Eieren zoeken. In dit spel had Bowser de eieren van Yoshi verstopt en moesten deze terug gevonden worden.

Spel 7: Eieren lopen. Middels een parcours moesten de eieren op een lepel van de ene naar de andere kant gebracht worden. Maar je mocht niet op de ‘happende’ planten gaan staan.


Spel 8: Piniata! De deur is door Bowser gebarricadeerd met een bom en deze moest natuurlijk kapot gemaakt worden.

Uiteindelijk zijn alle vriendjes gevangen en heb je middels een aantal zogenaamde oer-Hollandse spellen een leuk feestje weten te houden. Dit is zeker iets dat ik voor mijn eigen kinderen ga onthouden als het volgend jaar weer tijd is om kinderfeestjes te geven!

Op de website van Angelique: mamaswereldonline.wordpress.com staat de gehele uitleg te vinden en een aantal printables die je kan gebruiken als je ook een Super Mario themafeestje geeft.

Foto’s zijn van Angelique @ mamaswereldonline!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.