Op 13 augustus wordt de nieuwe real-time-strategiegame A Total War Saga: TROY uitgebracht en dit zal gevierd worden met een tijdelijke gratis versie van de game. Samen met ontwikkelaar Creative Assembly heeft SEGA aangekondigd dat de game een dag gratis te spelen zal zijn via de Epic Games Store. Daarnaast zal de game ook een jaar lang exclusief alleen via de Epic Games Store te spelen zijn.

Spelers die de game downloaden tijdens de eerste 24 uur van de release, mogen de game altijd gratis houden. Pas na 24 uur na de release zal er betaald moeten worden voor de game. Op deze manier wil de uitgever meer spelers de kans geven om de game te spelen en ervan te genieten. In een blogpost geeft de uitgever aan dat ze weten dat niet iedereen blij zal zijn met het feit dat A Total War Saga: TROY eerst exclusief naar de Epic Games Store komt, maar dat zij het als een mooie gelegenheid zien voor de game zelf. Er kan op deze manier namelijk een groter publiek worden bereikt, helemaal omdat de game de eerste 24 uur gratis te claimen is.

Tim Heaton (Chief Studio Officer van SEGA) ziet het al helemaal zitten. Hij geeft aan dat ze dankzij Epic de mogelijkheid hebben om Total War gratis weg te geven op de dag van de release en dat het ontzettend spannend is om zoiets te doen voor hun spelers. Dit betekent niet alleen dat de verhalen en legendes rond Troje aan een breed publiek kunnen worden voorgesteld, via Epic’s platform, maar het betekent ook dat veel nieuwe spelers voor het eerst kennis kunnen maken met de Total War-franchise zelf en de unieke ervaring waar de franchise om bekend staat, kunnen ervaren.

Op 13 august zal A Total War Saga: TROY verschijnen op de Epic Game Store en blijft daar een jaar lang exclusief verkrijgbaar. Pas vanaf augustus 2021 zal de game ook op Steam aan te schaffen zijn.

Bekijk hier de aankondigingstrailer van de game:

About LisaCooper91

Gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.