De Olympische Spelen komen er eindelijk aan! We hebben er een jaartje extra op moeten wachten, maar binnenkort kunnen we de gouden plakken weer binnen gaan slepen. Ook thuis kunnen we op diverse onderdelen aan de slag met Olympic Games Tokyo 2020 – the Official Video Game. Ik ben klaar voor een (digitale) sportzomer, jij ook?

De digitale versie van Olympic Games Tokyo 2020 – the Official Video Game stond officieel voor 2020 gepland, zoals de titel ook al aangeeft, maar ook deze heeft een jaartje in de koelkast gestaan. Op 22 juni zal de game uitgebracht gaan worden en kunnen we aan de slag met 18 solo- of multiplayersporten.

De sporten waarbij je een Gouden Plak in de wacht kunt slepen zijn:

 • 100m
 • 4x100m estafette
 • 110m horden
 • Hamer gooien
 • Verspringen
 • Honkbal
 • Basketbal
 • Beachvolleybal
 • BMX (fietsen)
 • Boksen
 • Judo
 • Rugby Sevens
 • Voetbal
 • 100 m vrije slag (zwemmen)
 • 200 m wisselslag individueel (zwemmen)
 • Klimmen
 • Tafeltennis
 • Tennis

Ook voor diegene die absoluut geen conditie hebben in real life kun je toch nog een beetje alsof doen en je droom virtueel najagen. Speel lokaal of online in een multiplayerstand voor maximaal acht spelers.

De trailer kun je hier bekijken:

Net doen alsof je echt daadwerkelijk zelf aan de sporten meedoet? Dat is mogelijk met de Avatar Creator. Maak de olympische atleet van je dromen of probeer jezelf zo realistisch mogelijk na te maken. De keuze is reuze, want met meer dan 100 kleurrijke kledingopties, van traditionele landentenues tot outfits die je fantasie te boven gaat (een piratenoutfit bijvoorbeeld) zit er altijd wel iets leuks voor je bij.

Verveling? Onmogelijk, want met de multiplayer-optie kun je tot 8 spelers spelen, speel Ranked Games of wereldwijde klassementen, in het Olympisch Stadion is genoeg te beleven. Je mogelijkheid om voor Goud te gaan is op vele manieren in te vullen.

Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game verschijnt 22 juni voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Doe jij mee?

Liever toch naar de inspanningen van anderen kijken? De Olympische Zomerspelen van 2020 / 2021 gaan op 23 juli van start.

© SEGA of America

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.