De naam en content van het inmiddels tweede seizoen van het zesde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is onthuld, namelijk North Star. Het nieuwe seizoen brengt een uiteraard wat nieuwe content met zich mee, waaronder een gloednieuwe verdediger genaamd Thunderbird en een opnieuw ontworpen versie van de map Favela waar spelers op aan de slag gaan.

De nieuwe verdediger Thunderbird is afkomstig uit Nakoda, Noord-Amerika. Ze is een Operator met een laag pantserniveau en hoge snelheid. Ze is uitgerust met een Kóng Healing Station, waarmee zij elke speler kan genezen, ongeacht of het een teamgenoot of tegenstander is. Hiervoor moeten gewonde, of zelfs gevallen, spelers zich dichtbij het apparaat bevinden. De Kóng Healing Station heeft een cooldown tussen elke charge. Daarnaast is Thunderbird voorzien van een SPEAR .308 of SPAS-15 als primair wapen en een BEARING 9 of Q-929 als secundair wapen. 

Met de nieuwe Operator gaan spelers aan de slag op de opnieuw ontworpen map Favela. Zo zijn er nieuwe kamers toegevoegd en is er een beter overzicht van de map en verbeterde navigatie. Deze veranderingen verbeteren de leesbaarheid van de map, waardoor spelers altijd weten waar ze zijn en waar ze naartoe moeten op Favela.

 Het nieuwe seizoen brengt daarnaast ook twee nieuwe features met zich mee die op de Test Servers kunnen worden getest: een vernieuwd pantsersysteem en activiteiten na de dood. Pantser wordt omgeschakeld naar levenspunten waardoor spelers een beter zicht hebben op hoeveel schade ze nog kunnen nemen. Ook zijn er nieuwe activiteiten voor spelers na hun dood: aanvallers besturen hun eigen drones en sommige verdedigers (Maestro, Echo en Mozzie) hebben de mogelijkheid om hun gadgets te gebruiken. Deze veranderingen hebben een grote impact op de gameplay en moeten getest worden om feedback van de spelers te verzamelen. Deze features zijn alleen beschikbaar op de Test Server en worden niet toegevoegd op de live servers met de lancering van North Star. De Test Server van North Star is inmiddels beschikbaar voor spelers.

 Verdere updates die North Star met zich meebrengt zijn een vernieuwd scoreboard, nieuwe lijk-iconen, een fix voor kogelgaten en het balanceren van Operators (Melusi, Mira en Maestro tweaks en een opnieuw ontworpen gasverspreiding).

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X|S.

Bekijk hier de trailer voor de Rainbow Six Siege: North Star:

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.