Wellicht een grote struggle voor de ouders met gamende kids: hoe controleer je wat ze nu daadwerkelijk op hun console uitspoken en hoe beperk je de game-tijd zodat ze ook nog fijn buiten kunnen spelen? Xbox heeft daar nu een oplossing voor door de Xbox Family Settings-app te lanceren. We vertellen je alle ins- en- outs over de app.

Bij Xbox heeft veiligheid een hoge prioriteit. Het was al mogelijk om via gezinsinstellingen op Xbox de maximale schermtijd en contentfilters in te stellen en met wie de kids mogen spelen en communiceren. Het leven (lees: beheren van het doen en laten van de kids op hun console) wordt nu nog gemakkelijker met een heuse Xbox Family Settings-app.

De app is vanaf nu beschikbaar voor Android en iOS. De Xbox zelf aanslingeren is dus vanaf nu niet meer nodig. Beslis bijvoorbeeld op je smartphone door minder van kinderaccounts welke games jij geschikt vindt voor je kinderen. Let op: het gaat hier nog wel om een preview-app, oftewel de applicatie bevindt zich nog in een testfase.

De app bevat de volgende handige functies:
– Schermtijd beheren
– Contentbeperkingen
– Instellingen voor spelen en communicatie
– Activiteitenrapporten

Wat eveneens speciaal is aan de app is dat er een speciale Minecraft-functie in zit. Toegang tot het enorm populaire spel kan zowel in als uitgeschakeld worden. Wanneer deze test als positief wordt ervaren volgt deze functie in de toekomst voor andere games.

De app zit momenteel nog in een testfase en er wordt dan ook aan gebruikers gevraagd om hun feedback door te geven zodat de applicatie in de nabije toekomst van nog meer functionaliteiten kan worden voorzien. Later dit jaar kan iedere ouder de app gebruiken en kun je zelfs de vriendenlijst van je kind bekijken en beheren en vriendverzoeken goed- of afkeuren. Toch je kinderen even een uurtje langer laten spelen omdat het weekend is, even een instelling aanpassen in de app en hoppa ze zijn weer een uurtje zoet!

Wat vindt jij van de mogelijkheden van de Xbox Family Settings-app?

© Xbox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.