Wie bekend is met de Total War franchise weet dat ze zoveel mogelijk historische evenementen willen gebruiken voor de games die ze ontwikkelen. Ben je klaar voor een nieuwe geschiedenisles? Zij in ieder geval wel, want met Total War Saga: Troy breiden ze onze historische kennis verder uit. Dus pen en papier in de aanslag, in 2020 krijg je een toets.

Een Total War Saga wijkt af van de andere Total War games, ze richten zich namelijk meer op een specifiek deel van het verhaal. Eerder deden ze dat met Total War Saga: Thrones of Britannia waar de focus lag op wie uiteindelijk al het land voor zich zou winnen, de Vikingen, Welsh, Galliërs of toch de Engelsen. De Saga is daarmee ook wat kleiner dan een reguliere Total War game en Thrones of Britannia is wat wisselend ontvangen. Nu draaien ze de focus naar Griekenland en wel heel wat jaartjes geleden, namelijk in de tijd van goden en helden en de Trojaanse Oorlog.

In de trailer horen we een aantal grote namen vallen, namelijk Achilles en zijn vader Peleus en zien we een gevecht tussen Achilles en Paris, zoon van de koning van Troje. Ook is er een reveal van de campaign map beschikbaar op het YouTube kanaal van Total War. Daarin vertelt een voice-over ons dat we ons begeven in een tijd waarin helden op onze aarde lopen, maar dat er maar iets kleins nodig is om een conflict te veroorzaken die de wereld zal vormen. Ook daarin horen we over Paris, dat hij Helena van Sparta en geliefde van Menelaos (koning van Sparta) meeneemt en dat pikt Menelaos natuurlijk niet. Ondertussen is zijn broer, koning Agamemnon van Mycene op de hoogte van wat Paris heeft gedaan en haalt helden bij elkaar, waaronder Achilles en Odysseus. Men kan op dit moment niet anders dan bidden tot de goden van het oude Griekenland en hopen op een goede afloop. Terwijl Paris en zijn geliefde Helena nog steeds op de vlucht zijn naar Troje, vormt zich een leger in het westen.

Er is nog niet heel veel bekend over de game, maar te verwachten is dat je de geschiedenis kunt herschrijven, zoals we van Total War gewend zijn. Tevens geven ze zelf aan dat we gameplay krijgen die we van Total War kennen en dat deze aangepast is naar het tijdperk van mythen, helden en goden. Geïnspireerd door het verhaal van Homerus krijg je als speler de mogelijkheid om het verhaal door te spelen en op zoek te gaan naar waar mens en mythe elkaar ontmoeten. Ik houd echt van de mythen en saga uit de oudheid en dit sluit daar zo goed bij aan. Ik hoop dat er snel een releasedatum komt, want 2020 is natuurlijk wel erg vaag. Als je up to date wil blijven kun je uiteraard de Steampagina volgen en kijk hier voor een FAQ over Total War Saga: Troy.

(Banner Image credit: Sega)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.