Het duurt nog eventjes, maar de remake van Final Fantasy VII zal op 3 maart 2020 uitkomen op PlayStation 4. Het is een vernieuwde versie van de game, die toentertijd het roleplayinggame-genre opnieuw ‘uitvond’. Deze remake zal dieper duiken in de wereld en personages van de Final Fantasy wereld.

In 1997 werd het origineel uitgebracht, en werd als revolutionair beschouwd, ten opzichte van zijn voorganger. De game wordt dan ook als een echte klassieker beschouwd, door de fans van de franchise. In de onthullingstrailer laat Square Enix de vernieuwde gameplay zien die is toegevoegd in de remake. Daarnaast werpt de trailer ook een diepere blik op de sloppenwijken van Midgar, een van de locaties van de game. Hier vecht de verzetsgroep Avalanche tegen de onderdrukkende Shinra Electric Power Company, en vechten zij voor het leven van de planeet.

In de trailer worden voor het eerst een aantal populaire Shinra-agenten, genaamd The Turks, in beeld gebracht en krijgen we ook een voorproefje van de diverse minigames die in de remake te spelen zullen zijn. Daarnaast zijn ook twee krachtige summons gezien, namelijk Shiva en Ifrit.

Qua gameplay biedt de game een hybride gevechtssysteem, waarbij realtime actie wordt gemixt met strategische, commandogebaseerde gevechten.

De box art van Final Fantasy VII Remake doet denken aan het iconische artwork van de originele Final Fantasy VII-game. Held Cloud Strife wordt getoond met zijn iconische ‘buster sword’ en staart hij naar het hoofdkantoor van de vijand die hij graag wil verslaan.

Daarnaast zijn vandaag nieuwe screenshots onthuld die laten zien hoe de Sector 7-sloppen en de Seventh Heaven-bar tot leven worden gewekt. Cloud, Tifa, Barrett en Aerith zijn ook te zien in spectaculaire gevechten met magie en summons, het materia-systeem, krachtige limit breaks, en meer.

De Deluxe Edition is inmiddels al te pre-orderen en zal een artboek bevatten met concept art van de game, alsook een mini-soundtrack-CD. Daarnaast worden spelers die de game pre-orderen ook verwend met de Summon Materia DLC en een Sephiroth steelbook-hoes. Er is ook een digitale variant van de Deluxe Edition; de beloningen die je hierbij krijgt zijn praktisch hetzelfde, alleen de fysieke items zullen digitaal aangeboden worden. Zo bevat de Digital Deluxe Edition een digitaal artboek en een digitale mini-soundtrackselectie.

Voor de ultieme verzamelaar is er een zogenaamde 1st Class Edition. Deze variant bevat alle content uit de Deluxe Edition, de Carbuncle Summon Materia DLC en een actiefiguur van Kai Cloud Strife met zijn Hardy Daytona. Wees er echter snel bij, want deze editie is in beperkte oplage te pre-orderen in de Square Enix Online Store.

Ongeacht welke editie je ook pre-ordered; je zult sowieso bij de lancering de Chocobo Chick Summon Materia DLC ontvangen. Pre-order je de game via de PlayStation Store, dan zul je ook nog een dynamisch thema voor PlayStation 4 ontvangen, waarop Cloud en Sephiroth te zien zijn.

Op 3 maart, in 2020, zal Final Fantasy VII Remake uitkomen voor PlayStation 4. Meer informatie kun je vinden op de website van de game.

© SQUARE ENIX

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.