Afgelopen zomervakantie heb ik mijn kinderen zwaar verpest door ze kennis te laten maken met games op de Nintendo Wii U, PlayStation 4, Nintendo Switch en Nintendo (3)DS! De interesse in games is zeker gewekt en dus tijd om onze game-collectie nog verder uit te breiden. Dat laatste doen we natuurlijk op een veilige manier en zo kwam een samenwerking met SwitchBay van pas.

Zoonlief (4 jaar) kwam op de Nintendo DS in aanraking met Mario Kart en eigenlijk alles met wielen is interessant! Maar eigenlijk is het scherm van mijn oude Nintendo DS gewoon veel te klein, dus was ik al op zoek gegaan naar een exemplaar voor de Nintendo Wii U. De Switch is voor zijn kleine handjes nog niet veilig en de Wii U kan best tegen een stootje. Toen kruiste SwitchBay mijn weg en mocht ik voor een bepaald bedrag een game of meerdere games op SwitchBay.com uitzoeken en bestellen.

Natuurlijk moest er een exemplaar van Mario Kart 8 voor de Wii U komen en gelukkig stond deze in de lijst!  Binnen twee dagen was de game op de mat gevallen en konden we er mee aan de slag! In dit geval ging deze vlieger niet op. De Wii U wilde de game niet opstarten en bleef er een foutmelding komen. Tijd dus om aan de bel te trekken. Via mijn account kon ik aangeven of ik de game had ontvangen of  dat ik misschien een klacht zou hebben. Na een berichtje kreeg ik ook snel reactie dat ik een nieuw exemplaar toegestuurd kon krijgen. De andere versie van de game deed het gelukkig wel, de oude moest ik wel terug sturen en zo kon zoonlief aan de slag met racen.

In mijn geval heb ik een game via een webshop gekocht die hun games ook op SwitchBay aanbieden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou ik gezien de situatie aanspraak kunnen maken op de kopersbescherming. Naast dat, garanderen ze ook dat je veilig je tweedehands en refurbished elektronica kan bestellen. De kans op oplichting, die je helaas nog wel eens tegenkomt via marktplaats, is er dan eigenlijk niet meer.

Ook heb ik nog een versie van FIFA 19 op de kop kunnen tikken, die binnen één dag al binnen was! Omdat zoonlief Mario Kart had gekregen, had ik nog gezocht naar een spel dat mijn dochter (7 jaar) zou kunnen spelen op de Nintendo 3DS. Dat is dus Laura’s Passie: Modewereld geworden, lekker in het Nederlands waarbij ze ook zelf kan lezen, deze was binnen twee dagen op de deurmat beland. Zo heb ik een racecoureur en een styliste in de dop in huis.

Mijn ervaring is positief, zeker omdat de eerste versie van Mario Kart het niet deed en er binnen enkele dagen een nieuw exemplaar werd bezorgd. Vriendelijke afhandeling en verder geen poes pas. Ze verkopen niet alleen games bij SwitchBay! Je kan er diverse elektronica vinden, tablets, smartphones, consoles en de accessoires die hierbij kunnen horen. Dus met het oog op de komende feestdagen is dit zeker een handige website als je nog iets leuks zoekt om cadeau te geven. Maar je kan ook je oude games er zelf verkopen, om vast een zakcentje te verdienen voor de dure maanden die gaan komen.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.