Onlangs schreef ik over Spiritfarer, een game waarbij je mensen naar het hiernamaals helpt door laatste wensen te vervullen (even kort samengevat). Maar we hebben ook iemand nodig die het stukje daarvoor nog even regelt, een ‘reaper’. Dat zal niet het makkelijkste baantje zijn, maar gelukkig hebben we Felix the Reaper om er een funky twist aan te geven.

In Felix the Reaper is het de bedoeling dat je opdracht uitvoert voor het Ministerie van Dood, maar dat gaat niet zomaar en anders zou het ook geen puzzelgame zijn natuurlijk. Felix kan zich alleen in schaduw voortbewegen, maar hij heeft de kracht om het zonlicht te manipuleren waardoor hij zich een weg door het level kan banen. Ook zal hij onderweg bepaalde objecten moeten verplaatsen om zo het uitgekozen slachtoffer indirect om het leven te brengen. Felix houdt echter wel van muziek, dus met zijn koptelefoon op beweegt hij zich met allerlei funky dancemoves voort en dat ziet er echt heerlijk uit. Ondanks dat Felix eruit ziet als een levenloos wezen is er iets menselijks aan hem en dat is niet het dansen, maar de liefde. Felix is namelijk verliefd op Betty The Maiden van het Ministerie van Leven en voor echte liefde heb je natuurlijk alles over.

Daedalic Entertainment staat als ontwikkelaar en uitgever bekend als een bedrijf dat zich richt op humoristische spellen, vaak met een avontuur- en puzzelelement en in een bepaalde cartoony stijl. Denk daarbij aan Tales of Monkey Island, Deponia en Machinarium. Felix the Reaper past volgens mij heel goed in dat lijstje thuis. Ik vind de game er super leuk uit zien, vrolijk en ik ben gek op muziek en dansen, dus dat sluit voor mij ook heel goed aan. De game zou voldoende uitdaging moeten bieden, hopelijk ook voor ervaren puzzelaars, terwijl je ondertussen geniet van muziek en misschien zelf wel wat mee zit te swingen. En wie weet, misschien maakt dat het wel makkelijker! Je zou zelfs een afspeellijst kunnen samenstellen op de walkman van Felix met de beschikbare nummers. Er zijn 20 verschillende levels die allemaal op drie moeilijkheidsvarianten te spelen zijn en waar je ook nog een bonus-modus mee kunt vrijspelen. Mocht je nou ook nog wat willen leren, de game geeft je ook informatie over kunst over de dood uit veel verschillende culturen!

Felix the Reaper ziet er uit als een heerlijke aanvulling op de gamecollectie. Met muziek, puzzels en een liefdesverhaal kan dit ook niet mis gaan toch? Felix the Reaper danst ondertussen rustig door en arriveert op 17 oktober voor Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, en Steam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.