Tijdens de PC Gaming Show werd onthuld dat de duivelse strategiegame Solium Infernum uitkomt voor PC (Steam) in 2023. De game is een nieuwe interpretatie van Vic Davis’ cultclassic met dezelfde titel, dat van origine in 2009 uitkwam.

Solium Infernum is een turn-based-strategiegame, waarin politiek, intriges en verraad centraal staan, en het speelt zich af in de ultieme arena van de hel. Spelers nemen elk de rol aan van een machtige gevallen Archfiend, wat sinistere heersers zijn van de zogenaamde Infernal Kingdom of Hell. De Prince of Darkness is namelijk verdwenen, dus wie van de Archfiends zal de nieuwe heerser worden? Hun doel is om te vechten, plannen te beraden en daarmee hun rivalen te slim af te zijn om zo de Throne of Hell te bemachtigen.

De game is gebaseerd op de eerdere gelijknamige game van Vic Davis, dat eerder in 2009 uitkwam en destijds goed ontvangen werd. Deze nieuwe interpretatie zal een gemoderniseerde versie zijn van de voorgaande game, dat van origine is geïnspireerd door Milton’s epische gedicht Paradise Lost, en zal worden voorzien van nieuwe gamemechanieken, nieuwe 3D modellen en een geüpdatete UI (user interface).

Tevens zullen er nieuwe single-player scenario’s worden toegevoegd en spelers kunnen vrienden uitdagen in zowel synchrone als asynchrone mulitplayer matches, die soms uren, maar ook weken kunnen duren.

De duivelse strategiegame is inmiddels de tweede game van ontwikkelaar League of Geeks. De studio, gevestigd in Melbourne (Australië), is bekend geworden na de succesvolle lancering van hun eerste game Armello, wat tevens een turn-based-strategiegame is. Hun debuuttitel is bijna zo’n 2 miljoen keer verkocht op PC en consoler, sinds de lancering in 2015.

Solium Infernum is inmiddels al te wishlisten op Steam en zal in 2023 uitkomen. Een precieze releasedatum is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Solium Infernum:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.