Niet iedereen houdt van zwoegen in de tuin in de hete zon (of regen en kou), zwart onder je nagels (in plaats van op) en sjouwen met takken om vervolgens gestoken te worden door een wesp of een doorn. Ik hou daar op zich wel van, maar nu is niet echt meer het seizoen om in de tuin te wroeten. Gelukkig kunnen we vanaf begin 2023 tuinieren met Garden In!

In Garden In! start je met een enkele kamer die je mag inrichten zoals jij het leuk vindt, uiteraard met plantjes. Je kunt meubels verplaatsen, muren schilderen en het aller belangrijkste: planten laten groeien en een mooie plek geven. Hoe meer hoe beter! Eerst zul je maar een paar zaadjes hebben die je moet planten en verzorgen. Maar hoe verder je komt, hoe meer zaadjes je combineert, hoe meer plantensoorten je tot je beschikking krijgt. Moet dat allemaal in die ene kleine kamer dan? Zeker niet! Je krijgt namelijk steeds meer ruimte om al je planten kwijt te kunnen om zo de beste kweker ter wereld te worden.

Garden In! wordt ontwikkeld door de Italiaanse studio Dramatic Iceberg. Ze bestaan sinds 2020 en is de eerste video game titel die ze uitbrengen. Dat gebeurt samen met Bonus Stage Publishing. “We zijn begonnen met het ontwikkelen van de game, omdat niemand van ons team hun planten levend kon houden. Toen besloten we dat we meer moesten leren over tuinieren en zo is het idee voor de game ontstaan”, aldus Tommaso Verde van Dramatic Iceberg.

Een derde betrokken partner bij het proces is Double Jump Capital, welke investeert in de game. Brett M. Brown, Managing Partner van Double Jump Capital vertelt: “We vinden het geweldig dat we kunnen samenwerken met Dramatic Iceberg en Bonus Stage Publishing om zo’n leuke game op de markt te kunnen brengen. We zien heel veel potentie in het steunen van zo’n innovatieve, vermakende en plezierige game en we kijken uit naar het succes van Garden In!

Garden In! werd al genoemd door Wholesome Games en tijdens Guerrilla Collective in juni 2022. De game zal begin 2023 uitkomen op PC en Nintendo Switch. Er zal binnenkort een exacte datum bekend worden gemaakt, dus houd de game in de gaten via Steam door hem alvast toe te voegen aan je wislist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.