Nu hoor ik je denken, wat is Karakuri? Een beest ofzo? Karakuri is een 1500 jaar oude Japanse term voor een ingenieus mechanisch systeem dat bestaat uit elementen die elkaar beïnvloeden. Je kunt dan denken aan een muziekdoos, puzzeldoos of een Karakuri klok (zoiets al een koekoeksklok, maar dan anders).

Maar hoe heb je daar dan iets aan in een AAA-hunting game? Dat kun je allemaal zien in de nieuwe gameplay video van WILD HEARTS. Het zal je als speler de overhand geven tijdens het vechten, het verzamelen van grondstoffen en het reizen door jachtgebieden.

In de video zien we dat je met Karakuri een creatieve en dynamische voorsprong hebt tijdens gevechten. Een echter jager bereidt zijn jacht natuurlijk voor, want je stapt niet zo even het bos in en hoopt dan maar op het beste. Door tijdens de game nieuwe vormen en combinaties te leren, kun je als speler de jachtgebieden beter voorbereiden en kun je gunstige omstandigheden creëren voor wanneer je een enorm Kemono-beest tegenkomt. Prettig lijkt me. Deze Karakuri kun je realiseren door te craften en hoe meer je leert, hoe meer je tot je beschikking krijgt en hoe beter je uiteindelijk je jacht kunt voorbereiden en uitvoeren. Door verschillende Karakuri-combinaties te proberen en samen te werken met teamgenoten kun je extra sterke Karakuri-systemen creëren en kun je je aanpassen op elke situatie.

Dan nog even over WILD HEARTS, mocht je nog niet bekend zijn met de game. In WILD HEARTS reis je door de wilde natuur van Azuma. Je kunt dit alleen doen of in een groep met maximaal twee vrienden dankzij de co-op- en crossplay-features. Je jaagt daarbij niet zomaar op wild, maar op Kemono: enorme wilde beesten die Azuma hebben overgenomen. Als speler bereid je je jacht voor en neem je missies aan om het tegen de Kemono op te nemen en de wereld weer een stukje rustiger en veiliger te maken. Klinkt niet bepaald als een makkelijk karweitje, dus die Karakuri kan nog wel eens van pas komen.

Voor meer informatie over WILD HEARTS en over Karakuri, check de officiële website of volg de game op Twitter, YouTube en Instagram voor al het laatste nieuws. WILD HEARTS is vanaf 17 februari 2023 verkrijgbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X|S voor € 79,99 en pc via de EA app, Steam en Epic Game Store voor € 69,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.