Electronic Arts en DICE hebben aangekondigd dat Season 3: Escalation op 22 november van start gaat in Battlefield 2042 en voegt nog meer content toe aan de game, waaronder een nieuwe map, een Specialist, meerdere wapens, een tank, wel 100 nieuwe Battle Pass-tiers en nog veel meer. De content die invloed heeft op de basisgame zal beschikbaar zijn voor alle spelers als onderdeel van de gratis Battle Pass van Battlefield 2042. Teven kunnen spelers extra cosmetische items ontgrendelen via de premium Battle Pass.

De nieuwe map die Season 3: Escalation met zich meebrengt zal Spearhead gaan heten. Spelers gaan in deze map de strijd aan in de ongetemde wildernis van Zweden, met daartussen productiefaciliteiten voor hightech-wapens.

Tevens introduceert het nieuwe seizoen de Specialist Rasheed Zain. De nieuwe in Egypte geboren Specialist en veiligheidsexpert Zain kan vijanden goed verjagen met zijn XM370A Airburst Rifle. Aangezien Zain nooit opgeeft, kan hij het voortouw nemen in zijn squad. Zijn speciale eigenschap is dat hij zijn gezondheid onmiddellijk kan herstellen, nadat hij een vijand heeft uitgeschakeld.

De nieuwe wapens die het nieuwe seizoen met zich meebrengt zijn gericht op veel schade en een hogere tactische inzet. Zo lanceert de Rorsch Mk-4 Railgun ongelooflijk snelle projectielen en beschikt het wapen over meerdere vuurmodi, waardoor het veelzijdig en krachtig is. De dubbelloopse en halfautomatische NVK-S22 Smart Shotgun is compact en wendbaar genoeg om een hinderlaag op te werpen in close quarters-situaties. Het NVK-P125 Bullpup Pistol heeft een lange loop en is een ideaal wapen voor lange afstanden. Naast deze geweren wordt het wapenarsenaal van Battlefield 2042 dit seizoen ook uitgebreid met Throwing Knives.

In Season 3: Escalation kunnen spelers ook gebruikmaken van een nieuwe tank, de multimodale EMKV90-TOR. Ze kunnen hierbij aangeven hoe ze door de gevechtszone willen manoeuvreren. De EMKV90-TOR heeft namelijk twee modi: Mobility Mode, die de nadruk legt op snelheid, en de Siege Mode, die juist meer op schade gericht is en daarmee ook langzamer. Teven beschikt de tank over een speciaal systeem dat de bron van inkomende aanvallen binnen een bepaald bereik detecteert en deze weergeeft in de HUD.

Uiteraard brengt het nieuwe seizoen ook nieuwe Battle Pass-tiers met zich mee en worden er ook nieuwe Assignments toegevoegd, waarmee spelers meer Vault Weapons kunnen ontgrendelen.

Vanaf Season 3 zal Battlefield 2042 ook worden toegevoegd aan EA Play, waardoor de game beschikbaar wordt voor EA Play-leden op PC (Steam, EA-app en Origin), PlayStation en Xbox. Spelers die lid zijn van Xbox Game Pass Ultimate hebben ook toegang via EA Play.

En last but not least, de Battlefield 2042 zal vanaf 1 december gratis te spelen zijn voor iedereen op Steam.

Bekijk hier de gameplaytrailer van Battlefield 2042 – Season 3: Escalation:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.