Shirakumo Games, een onafhankelijke ontwikkelaar gevestigd in Zürich, heeft aangekondigd dat hun nieuwe open-wereld-role-playing-game Kandria op 11 januari 2023 uit zal uitkomen op PC (Steam). Op diezelfde dag zal ook gelijk de soundtrack van de game uitkomen.

In Kandria worden spelers wakker als een androïde, in een verwoeste toekomst waar een enorme open wereld gelijk beschikbaar is om te ontdekken. Deze in-gamewereld is wel 2.5 miljloen vierkante meter groot en daarmee gaan ambitie en gevaar hand in hand met elkaar. Als spelers ‘parkour’ jij je weg door 250 handgemaakte ruimtes, die boordevol uitdagingen zitten. Je komt daarbij ook allerlei verschillende soorten vijanden tegen, variërend van wilde dieren tot robots en mensen, die het op jou voorzien hebben in deze vijandige wereld. Daarnaast ontdekken spelers nieuwe nederzettingen, gevuld met mensen die een hoopvol bestaan in deze wereld proberen op te bouwen. Schiet ze te hulp door middel van 50 quests die beschikbaar zijn in de game om te voltooien, en ontrafel zo de mysteries van de wereld om je heen.

De wereld van Kandria is gebouwd voor zowel onverschrokken en avontuurlijke spelers, als wat rustige spelers die liever een rustig leventje zouden leiden in deze vreemde wereld. Je kunt gerust een hengeltje werpen en gaan vissen, mocht je de gevaren van het ontdekken van de wereld zat zijn. Spelers krijgen alle vrijheid om de wereld van Kandria te ontdekken zoals zij dat willen.

Geïnspireerd door Celeste en andere vergelijkbare platformgames, begon Kandria als een proeftuin in 2019. Steeds meer features en mogelijkheden werden toegevoegd aan de game en uiteindelijk ontwikkelde het zich in een eigen wereld, vol met personages, verhaallijnen en achtergrondverhalen. In 2020 en 2021 werden deze elementen nog verder uitgewerkt met de komst van artiest Frederic Tarabout, schrijver Tim White, componist Mikel Dale en geluidsontwerper Cai Jones.

Kandria zal op 11 januari uitkomen op Steam. De game is inmiddels al te wishlisten.

Bekijk hier de trailer voor Kandria:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.