De onafhankelijke, in Brazilië gelegen, gamestudio Minimol Games presenteert met trots hun nieuwe game Chessarame, dat in het tweede kwartaal van 2023 moet uitkomen voor PC en consoles. Daarnaast zal de game ook een officiële sponsor worden voor het Play Magnus Group Champions Chess Tour, wat een online schaaktoernooi is voor de wereldtop.

In Chessarama kunnen spelers genieten van een wereld bestaande uit minimalistische games, waarbij er collectibles kunnen worden ontgrendeld en spelers strijden tegen elkaar door het klassement te beklimmen. De opnieuw bedachte schaakspelscenario’s lopen uiteen van het onderhouden van een boerenerf, vechten tegen een draak en vechten als een legendarische Ronin in het feodale Japan.

Raphael Dias, een jonge Braziliaanse ontwikkelaar die een PHD in natuurkunde heeft, ontdekte de schaakwereld op 14-jarige leeftijd. Het schaken zorgde er niet alleen voor dat hij een meer gestructureerde manier van denken ontwikkelde, maar zorgde ook voor meer discipline als student en professional, en leerde hem waarden en normen zoals respect en geduld. Hij combineerde zijn passie voor schaken met zijn passie voor games in 2019, en richtte de onafhankelijke gamestudio Minimol Games op. Zijn doel is het creëren van minimalistische en innovatieve schaak-gebaseerde games.

Na het ontwikkelen en uitgeven van zo’n 30 kleine games, die erg succesvol zijn gebleken, is de studio nu dus bezig met hun meest ambitieuze project en dat is Chessarama. De game is een collectie van originele schaak-geïnspireerde turn-based-games, elk met hun eigen regels, diorama’s en ontwerpen.

De game is momenteel nog in ontwikkeling bij Minimol Games en samen met Play Magnus Group, probeert de studio met Chessarama schaken meer toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor een breder publiek.

Chessarama zal in het tweede kwartaal in 2023 uitkomen op PC en consoles. Een precieze releasedatum is nog niet bekend. Wel is de game al toe te voegen aan jouw wishlist op Steam.

Bekijk hier de lanceringstrailer voor Chessarama:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.