MMORPG ArcheAge kwam in 2013 uit in Korea en een jaar later in Europa en Noord-America. De game is Free-to-play op bijvoorbeeld Steam en werd over het algemeen goed ontvangen, maar krijgt de laatste tijd ook wel wat kritiek vanwege nieuwe pay to win features. Op 17 november werd ArcheAge 2 aangekondigd, wellicht toch een lang verwacht vervolg?

Voor dit vervolg hebben Kakao Games en XLGames het meest geliefde van Archeage gebruikt. Het zit vol met nieuwe en spannende avonturen in Auroria, of je nu ter land, ter zee of in de lucht bent. Ook zul je overal nieuwe vijanden vinden, maar zijn er ook oude bekenden. Ze hopen dan ook een nieuwe generatie spelers te kunnen verwelkomen, maar willen ook oude spelers iets geven om voor thuis te komen. Zij zullen dan ook verschillende dingen herkennen in de nieuwe trailer.

Om het succes van ArcheAge: Unchained op te kunnen volgen, belooft het team van XLGAMES een ambitieus vervolg met een voorlopige release datum in 2024. ArcheAge 2 zal zich ontwikkelen en zorgt voor een meeslepend nieuw verhaal in een sandbox ervaring waar fans al bijna een decennium lang van genieten. Unreal Engine 5 gaat ervoor zorgen dat het er prachtig uit ziet en lekker draait, het handelssysteem komt terug en willen ze flink verbeteren en ook huisvesting zal zijn terugkeer maken. Het idee is om meer aanpassingen mogelijk te maken en ze willen spelers zelfs de mogelijkheden geven om een eigen dorp te stichten waar ze met hun guild members kunnen wonen.

ArcheAge heeft inmiddels meer dan 20 miljoen geregistreerde gebruikers in 64 verschillende landen van over de hele wereld en wie weet komt daar vanaf 2024 nog een hele nieuwe lading bij. Verschillende spelers van ArcheAge zijn in ieder geval kritisch over het pay to win aspect wat is toegevoegd sinds Kakao games het heeft overgenomen. Pay to win is niet iets waar we nog heel erg blij mee zijn tegenwoordig, want het neemt voor heel veel spelers het plezier weg. Niet iedereen heeft het geld om op deze manier te kunnen spelen. We zullen dus zien wat er in 2024 afgeleverd wordt en wat ze ons in de tussentijd over de game kunnen vertellen.

Meer informatie over ArcheAge vind je op de officiële site. Of je volgt natuurlijk ArcheAge op DiscordTwitter, of Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.