Electronic Arts en BioWare hebben tijdens een speciale Star Wars: The Old Republic-livestream details onthuld voor de volgende grote game-update voor de geliefde MMORPG. De update gaat Showdown on Ruhnuk heten en zal een gloednieuwe Star Wars-planeet introduceren, met nieuwe verhaalcontent en een Daily Area. Daarnaast zullen er ook diverse verbeteringen worden doorgevoerd, waaronder een modus voor kleurenblinden, een nieuwe PvP-map en enkele wijzigingen in de Gear Progression.

In Showdown on Ruhnuk gaat Shae Vizla op zoek naar de belangrijkste uitvalsbasis van de malafide Mandalorian Heta Kol. Deze zoektocht heeft haar naar Ruhnuk geleid, wat een onherbergzame planeet in het centrum van een elektrische nevel is. Ruhnuk is daarnaast ook een gloednieuwe planeet in Star Wars die niemand ooit eerder heeft gezien. De planeet is droog en dor, maar heeft ook vele rivierdalen die het woestijnachtige landschap doorsnijden.

In het nieuwe verhaal staan spelers de troepen van Mandalore bij in de nasleep van de hoofdverhaalmissie. Hierbij komen spelers meer te weten over wat belangrijk is voor de Mandalorians, onder Shaea Vizla’s bevel, en helpen ze bij het opsporen van een van Heta Kol’s meedogenloze volgelingen, terwijl hij geheime experimenten uitvoert.

Naast deze nieuwe content zal update 7.2 ook verschillende verbeteringen in de spelersinterface en -ervaring implementeren. Spelers krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid om meerdere items te selecteren voor deconstructie en ook is er een minimap toegevoegd om het vinden van paden te vergemakkelijken. Voor spelers die kleurenblind zijn zal de game ook toegankelijker worden, aangezien de update een nieuwe kleurenblindheidmodus introduceert.

Verder zal de update ook vernieuwingen voor de PvP-modus doorvoeren. PvP werkt nu met twee wachtrijen: 8v8 of 4v4. Dit zou tot evenwichtigere matches en snellere matchmaking moeten leiden en het compenseert de mogelijkheid tot win-trading, alsook meer keuzevrijheid tussen Warzones en Arenas. Daarnaast is er ook een nieuwe 4v4 Arena-map geïntroduceerd.

Spelers die meedoen aan PvP kunnen sinds deze update ook genieten van een nieuwe seizoensgebonden reward track. Deze staat parallel aan Galactic Seasons met drie PvP-seizoenen per jaar.

De update heeft ook invloed op de Gear Progression. Spelers kunnen nu namelijk krachtigere gear krijgen door te spelen.

En last, but not least, is de Power Floor verhoogd zodat nieuwe spelers sneller hun achterstand in kunnen halen en mee kunnen doen aan endgame-activiteiten.

De livestream zal binnenkort worden geüpload op het officiële YouTube kanaal van Star Wars: The Old Republic.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.