Over een week is het eindelijk weer zover. Dan mag de Jaarbeurs in Utrecht zich weer vullen met gamers, comic liefhebbers, Cosplayers en nog veel meer tijdens de winter editie van Heroes Dutch Comic Con. In dit artikel lees je wat deze editie voor ons in petto heeft.

Laten we allereerst eens kijken naar de bekende gasten die op 19 en 20 november in Utrecht zullen rondlopen. Actrice Jenna Coleman speelt onder andere in Doctor Who en The Sandman, maar is ook de stem van Melia van Xenoblade Chronicles. Dan Fogler is Jacob Kowalski uit de Fantastic Beasts films en ook Luke uit The Walking Dead. Daarnaast heeft hij ook verschillende animatiefilms ingesproken, zoals Kung Fu Panda en heeft hij zelfs stripverhalen geschreven (Moon Lake, 2010). Paul Blackthorne is bekend als stemacteur voor bijvoorbeeld Call of Duty en Star Wars Battlefront II, maar is waarschijnlijk nog wel het meest bekend als Quentin Lance in Arrow en The Flash. Paul Blackthorne neemt ook zijn collega Stephen Amell mee en die ken je natuurlijk als Oliver Queen, a.k.a. Arrow! Dan hebben we nog actrice Sarah Rafferty, bekend als Donna Paulsen van Suits, dr. Pamela Blake van Chicago Med en Suzanne Britland van Grey’s Anatomy. Tot slot als groene klap op de al spetterende vuurpijl, niemand minder dan Lou Ferrigno, de originele Hulk uit The Incredible Hulk (1977) en The Incredible Hulk Returns (1988). Ja, wat wil je nou nog meer?

Behalve gasten uit de film- en televisiewereld komen er ook bekende cosplayers: Sakuraflor, Wynter Phoenix, Har_Fie, Yuji Koi, Bemoreshonen en Nomes Cosplay. De laatste vier zijn ook de Cosplay Juryleden van dit jaar en zullen beoordelen wie de award verdiend voor beste Cosplay. Dan staan er ook nog acht comic artists te popelen om demonstraties te geven en te signeren. Lee Bermejo (DC Comics), Julian Totino (conceptartist), Elena Casagrande (Marel en DC Comics), Charles Soule (Daredevil, She-Hulk, Star Wars: High Republic), Kasia Nie (Mockingbird), Pere Pérez (DC Comics, Marvel, Archer & Armstrong), Chris Conroy (Group Editor DC’s Multiverse) en Rod Reis (DC Comics, Marvel). Tot slot zijn er dan nog twee auteurs van ABC (American Book Center) aanwezig, namelijk Solomonica de Winter en CL Clark. Beide zullen ze te vinden zijn bij de ABC stand om boeken te signeren.

Aftermovie HDCC voorjaar 2022

En dat waren alleen nog maar alle speciale gasten! Er is namelijk nog veel meer te doen tijdens dit weekend. Datingapp Fruitz is de sponsor van de HDCC speeddates. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe vlam, dan biedt een speeddate misschien wel uitkomst. Fruitz heeft net als HDCC inclusie en veilig daten hoog in het vaandel, dus dat is de perfecte samenwerking. Dan kun je nog tot 16 november stemmen op de Fantastic Story van 2022. De tien finalisten zijn bekend, dus tijd om op jouw favoriet te stemmen. En heb je nou altijd al de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip4 & Fold4 smartphones willen proberen? Dan kan dat bij de Samsung Galaxy Pop-Up stand.

Maar dan zijn we er nog niet. De hallen zullen zich namelijk ook vullen met verschillende kunstenaars in Artist Alley, waar ze hun mooiste werk zullen tentoonstellen en verkopen. Er zijn lekker veel gadgets te vinden, kun je merchandise mee naar huis nemen en vooral lekker struinen tussen al het aanbod van al die verschillende stands. Ook Fan Village is weer aanwezig met allerlei fanclubs van je favoriete game, serie of film. Brick Boys, Dutch Garrison, The Flying Dutch en Dutch Anime Community zullen onder andere aanwezig zijn.

Dat en nog veel en veel meer vind je tijdens de winter editie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs Utrecht op 19 en 20 november. O wacht… Games! Daar komen we in een volgend artikel nog even op terug, want ook daar valt nog genoeg over te zeggen. Mocht je nog kaarten willen kopen dan kun je alleen nog een combiticket (Entree met Photobooth / Meet & Greet / Gaming) aanschaffen of je kun jezelf op de wachtlijst plaatsen voor de losse entreetickets. Female-Gamers is er in ieder geval bij, dus mocht je er niet bij kunnen zijn, we’ve got you covered! Voor meer informatie over het evenement, check dan de website van Dutch Comic Con.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.