Zoals je in het artikel van gisteren kon lezen is er veel te doen tijdens de winter editie van Heroes Dutch Comic Con op 19 en 20 november. Zo is er ook voldoende te vinden voor de gamers onder ons en daar lees je in dit artikel alles over.

Ieder jaar investeert HDCC in de vele gaming activiteiten en toernooien en dat is deze editie niet anders. De Gaming Hall, die komende editie nóg uitgebreider wordt, zal volledig gevuld worden met alles wat met gaming te maken heeft. Voor iedereen is er wel iets te doen waarbij je kunt aansluiten. Zo kun je deelnemen aan challenges en toernooien, kun je vragen stellen aan de speciale gasten tijdens de Q&A’s op de Gaming Stage, maar je kunt zelf ook lekker gamen op één van de vele aanwezige spelcomputers in de hal.

Zoals altijd vinden er dus diverse gaming toernooien plaats tijdens het event. Zo kunnen vechtersbazen los tijdens het 1op1 Super Smash Bros. Ultimate toernooi op de Nintendo Switch. Maar ben je een League of Legends gamer, dan kun je het in teams van vijf tegen elkaar opnemen. Ook Valorant teams zullen tegen elkaar strijden voor het kampioenschap. Ook is er een toernooi van Rocket League, waarin teams van drie de strijd met elkaar aangaan. De toernooien worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door Red Bull en esports teams mCon en AFK esports. Voor deelname aan een toernooi is een speciaal gaming ticket vereist. De prijs van één ticket is €7,50 (plus de kosten voor een regulier toegangsticket).

Mocht je nou liever niet meedoen aan een toernooi, maar wil je wel je innerlijke gamer laten stralen, dan kun je ook rondneuzen bij de vele stands die in de hal aanwezig zijn. PC gamers kunnen hun verlanglijstje aanvullen bij de stands van Megekko, Medion/Razer en AOC, die bekend staan om hun hoge kwaliteit computeronderdelen. Daarnaast zullen ook Samsung en Lenovo aanwezig zijn met een stand. Dan zullen er ongetwijfeld, net als voorgaande edities, ook verschillende karakters rondlopen waarmee je op de foto kunt. Zo heb ik Luigi al eens met zijn stofzuiger op de foto gezet.

Gelukkig zijn er ook nog heel veel plekken waar je zelf kunt gamen, zonder dat je aan een toernooi mee hoeft te doen. Je kunt allerlei verschillende soorten videogames, bord- en kaartspellen spelen of mee doen aan een van de workshops. Er is bijvoorbeeld een handige beginners- en geavanceerde cursus voor het spelen van het populaire bordspel Dungeons & Dragons. Je hoeft dus absoluut niet stil te zitten! Het volledige programma is nog niet bekend, maar dat komt vast snel, want over zes dagen is het al zover! Hou dus vooral de website van Heroes Dutch Comic Con in de gaten dutchcomiccon.com. Zien we je daar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.