Ik vind games waarin je kunt verkennen, bouwen, farmen, puzzelen altijd erg leuk. Nadeel is dat ze snel kunnen vervelen, het wordt wat repetitief, of ze zijn misschien wat te serieus. Ik heb zo’n vermoeden dat Wanderful het tegendeel gaat bewijzen.

In Wanderful draait het allemaal om verkennen en het uitbreiden van je wereld door steeds nieuwe tegels toe te voegen en jouw verkenners te delegeren om alles goed uit te kammen. De game moet heel rustgevend zijn, zodat je echt even kunt relaxen bij een game die mooi is vormgegeven, lekker speelt en een goede soundtrack heeft. Je kunt Wanderful creatief, strategisch, ontspannen of op tempo spelen. Kortom, wat jij wil en hoe jij het wil. Hier even de eigenschappen van de game op een rijtje.

  • Maak een altijd verder uitstrekkende wereld vol met kleine avonturen en grote verrassingen
  • Relaxte en rustgevende gameplay
  • Sessies van 5-30 minuten
  • Speel tactisch of bouw jouw ideale mini wereld
  • Verbreek je eigen high score met elke nieuwe run
  • Heel veel biomen, tegels en wonders om te ontgrendelen
  • Beinvloed de soundtrack door middel van de tegels die je plaatst
  • Flexibel Camera systeem zodat je goed van het uitzicht kunt genieten

Ja, ik kan niet anders zeggen dan dat dit heel fijn klinkt. En ook de teaser ziet er erg vermakelijk uit. De game wordt ontwikkeld door Tiny Roar, een gamedeveloper uit Hamburg die zich bezig houdt met het maken van games die voor iedereen toegankelijk zijn. Ze vinden het heel belangrijk om goed naar het publiek te houden en maken de games dan ook graag voor ze. De game wordt uitgegeven door Daedelic Entertainment, bekend van Deponia, Machinarium en Tales of Monkey Island.

Er is nog geen releasedatum bekend voor Wanderful, maar je kunt de game al wel op je verlanglijstje zetten bij Steam. Dan krijg je ook direct bericht als de game in Early Access gaat. Zie hieronder nog even de heerlijke teaser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.