De koude en grimmige survival-strategiegame Frostpunk wordt deze zomer voorzien van een laatste uitbreiding. Voorheen stond de uitbreiding bekend als Project TVADGYCGJR genoemd, maar deze naam is inmiddels veranderd in Frostpunk: On The Edge. Dat rolt toch net wat lekkerder over de tong. De uitbreiding is daarnaast ook voorzien van een officiële teasertrailer.

De teaser geeft nog weinig bloot over de uitbreiding, maar ontwikkelaar 11 Bit Studios heeft inmiddels al iets meer informatie vrijgegeven over Frostpunk: On The Edge. De uitbreiding zal plaatsvinden na de verwoestende storm die New London heeft getroffen aan het einde van de campagne van de basisgame. Spelers zullen tegenover nieuwe uitdagingen komen te staan, waarbij er nieuwe problemen, verdeeldheid en conflicten gemanaged zullen moeten worden. Het feit dat mensen verschillende standpunten hebben, met verschillende perspectieven, speelt hierbij een rol. Dit is de zogenaamde Edge uit de titel van de uitbreiding, waarmee de speler te maken krijgt als leider van een samenleving die de grote sneeuwstorm heeft overleefd uit Frostpunk.

De uitbreiding zal uiteraard een geheel nieuw verhaal met zich meebrengen en speelt zich af in een nieuw troosteloos landschap, waarbij de speler gebruik kan maken van unieke  nieuwe gamemechanieken.

In Frostpunk staan overleven en het managen van een samenleving centraal. De game speelt zich af in een alternatief 1886, waarbij de wereld in een nieuwe ijstijd is terecht gekomen. Als leider van de laatst overgebleven stad op aarde, is het aan jou de taak om zowel de burgers als de infrastructuur van de stad te managen. Er zullen dus moeilijke beslissingen gemaakt moeten worden, om zo het voortbestaan van de samenleving te verzekeren. Je zult je stad warm moeten houden, door het bouwen van grote generators en je zult af en toe voor de keuze komen te staan om meer overlevers toe te laten tot je stad, met als risico dat je een tekort aan eten zult krijgen.

De game is verkrijgbaar op PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Wanneer de uitbreiding Frostpunk: On The Edge precies uit zal komen in de zomer, is nog onbekend.

Bekijk hier de teaser:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.