Op 11 juni zou het Cyberpunk 2077-evenement genaamd Night City Wire plaatsvinden, waarin door middel van een livestream onder andere nieuwe beelden van de aankomende game zouden worden uitgezonden. Echter heeft ontwikkelaar CD Projekt RED besloten om dit digitale evenement te verplaatsen naar 25 juni. Dit in verband met de Black Lives Matter-protesten en rellen die momenteel gaande zijn in Amerika tegen politiegeweld. Zij zijn niet de enigen die een evenement uitstellen hierdoor, ook Sony heeft eerder aangekondigd hun digitale evenement rondom de PlayStation 5 voorlopig uit te stellen.

Op Twitter laat de ontwikkelaar weten dat er besloten is om Night City Wire te verplaatsen naar 25 juni. Uiteraard kijken ze nog steeds uit naar het delen van nieuwe informatie van hun nieuwe game Cyberpunk 2077, alleen zijn er op het moment belangrijkere discussies die plaatsvinden die gehoord moeten worden, aldus CD Projekt RED. De ontwikkelaar geeft in deze Tweet ook aan volledig tegen racisme, intolerantie en geweld te zijn.

Tijdens het Night City Wire-evenement zou de ontwikkelaar onder andere nieuwe beelden laten zien van Cyberpunk 2077 en een korte uitleg van het verhaal van de game. Wat ze precies nog meer voor de kijkers in petto hadden, blijft nog een verrassing en komen we pas achter op 25 juni.

Cyberpunk 2077 is een open-wereld-game, dat actie en avontuur combineert. De game speelt zich af in het futuristische Night City, een megalopolis dat geobsedeerd is door macht, glamour en lichaamsmodificatie. Jij speelt V, een huurling die uit is op een unieke implantaat dat de sleutel tot onsterfelijkheid zou zijn. Je krijgt de mogelijkheid de cyberware, vaardigheden en speelstijl van jouw personage aan te passen en de grote stad te verkennen, waarin jouw keuzes het verloop van het verhaal beïnvloeden, alsook de wereld om je heen.

De game zal worden uitgebracht op 17 september, op PC, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.