Op 4 juni stond er een PlayStation 5-evenement gepland, waarbij Jim Ryan, president en CEO van Sony Interactive Entertainment een presentatie zou houden over de nieuwe console en de nieuwe games die op komst zijn. Het evenement zou geheel in het teken staan van PlayStation 5-games, die afkomstig zijn van studio’s over de hele wereld. Zowel kleine, als grote studio’s zouden aan bod komen. Echter, Sony heeft inmiddels bekendgemaakt dat dit evenement uitgesteld wordt in verband met de Black Lives Matter-protesten.

Op Twitter geeft Sony aan dat ze begrijpen dat gamers wereldwijd enthousiast zijn over de onthulling van PS5-games, maar dat het nu niet de juiste tijd is voor een feest. Voor nu trekt Sony zich dus terug, om zo te zorgen dat belangrijke stemmen gehoord worden. Sony verwijst hiermee naar de Black Lives Matter-protesten die op het moment gaande zijn in grote Amerikaanse steden, naar aanleiding van de dood van George Floyd. Demonstranten protesteren hierbij al dagenlang tegen racisme en politiegeweld, maar helaas zijn er ook grote rellen ontstaan in sommige plaatsen. Deze protesten zijn ook over komen waaien naar Nederland. Afgelopen weekend werd er namelijk ook geprotesteerd in Amsterdam, waarbij er duizenden demonstranten bijeenkwamen op de Dam. Dit ging er gelukkig wat vreedzamer aan toe.

De presentatie stond voor donderdag 4 juni gepland, om 22:00u Nederlandse tijd. Het digitale evenement zou te volgen zijn via Twitch en YouTube. Geruchten gingen dat we misschien zelfs wel een glimp zouden opvangen van titels als Horizon Zero Dawn 2 en God of War 2. Of we ook wat gingen zien van de console zelf, daar zullen we voorlopig nog niet achter komen. Voor nu moeten we dus nog even geduld hebben. Wanneer het evenement alsnog plaats zal gaan vinden, is helaas nog onbekend. Wel zou de presentatie iets langer dan een uur duren en zou het volgens Jim Ryan slechts het begin zijn voor de lancering van de PlayStation 5.

Wil je je alvast inlezen over de specificaties van de PlayStation 5? Bekijk dan hier ons overzicht over de de nieuwe console.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.