Hoera! Sonic is jarig en dat moet gevierd worden. De blauwe held blaast maar liefst 30 kaarsjes uit dit jaar en wordt flink in het zonnetje gezet. SEGA heeft een hele Sonic Central aan hem opgedragen waarin de vele festiviteiten rondom deze bijzondere mijlpaal worden getoond.

Sonic zal dit jaar vanwege zijn verjaardag in het zonnetje worden gezet. En hoe?! Hij zal in vele SEGA-games opduiken en natuurlijk kunnen we ook iets nieuws verwachten, hoewel we nieuw wel even met een korreltje zout moeten nemen. In een speciale Sonic Central gepresenteerd door SEGA werd uit de doeken gedaan hoe we de verjaardag gaan vieren dit jaar.

Bekijk hier de hele Sonic Central terug:

De festiviteiten:

 • Een concert door een klassiek orkest met de Sonic-muziek met speciale optredens van Crush40 en Tomoya Hatani.
  Op 23 juni kun je dit concert gratis meebeleven vanuit je eigen huis.
 • Tokyo 2020: Sonic is te gast tijdens de Olympische Spelen in de game Tokyo 2020
 • Two Point Hospital: Sonic bezoekt hulpbehoevende patiënten in het ziekenhuis. De Sonic pack is vanaf 30 juli verkrijgbaar.
 • Lost Judgement: Sonic the Fighters vanaf 24 september verkrijgbaar
 • Sonic Colours: Ultimate: Sonic is terug en beter dan ooit in een intergalactisch avontuur met als doel Dr. Eggman neer te halen.
  Verkrijgbaar vanaf 7 september.
 • Sonic Colours: Rise of the Wisps: een animatieserie waarin we Sonic en Tails volgen. Het eerste introductiedeel is in de Sonic Central te zien en deze zomer kunnen we meer animatie verwachten.
 • Sonic Origins: Speel klassieke Sonic-hits op hedendaagse consoles. Meer informatie wordt later dit jaar bekendgemaakt.
 • Sonic Mania, Sonic Team Racing en Sonic Forces: nu verkrijgbaar op Amazon Luna, op 1 juni zijn deze games verkrijgbaar op PlayStation Now.
 • Mobiele fun: in Sonic Dash wordt er een piratenfeest gehouden en win speciale items wanneer je alle vier de verjaardagsitems bij elkaar verzamelt. In Sonic Forces doet een speciaal karakter zijn intrede. Daarnaast zijn er nog andere festiviteiten op de mobiel dit jaar.
 • Sonic Prime: een serie bestaande uit 24 afleveringen en is te zien op Netflix in 2022.
 • Merch: een verjaardag is niet compleet natuurlijk zonder merch. Dit jaar zal er speciale merchandise verschijnen met een verjaardagstintje. Denk hierbij aan figurines, juwelen of een complete encyclopedie.

Op het allerlaatst werden we nog even lekker gemaakt met een filmpje. Dit filmpje draait waarschijnlijk om een vervolg op de film die in 2022 zal gaan verschijnen.

Nieuws om blij van te worden? Een Sonic Colours: Ultimate op de PlayStation5 is natuurlijk altijd leuk, maar we zaten natuurlijk echt te wachten op een compleet nieuwe game. Hopelijk wordt daar later dit jaar nog meer over bekendgemaakt.

© SEGA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.