Langzaam gaat Nederland weer van de intelligente lockdown af en mogen we weer naar school of aan het werk. Hoewel thuiswerken nog steeds het meeste word gewaardeerd heb je misschien niet de tools om dit op een ergonomische manier te doen. Met de hulp van R-Go Tools kan je een (thuis)werkplek op een eenvoudige wijze inrichten om het voor je lijf zo gemakkelijk mogelijk te maken.

R-Go Tools heeft diverse producten om het werken op bijvoorbeeld een laptop makkelijk te maken en kan er voor zorgen dat je minder last van je nek zal krijgen. Namens R-Go Tools heb ik een laptopstandaard mogen proberen. Mijn keuze is gevallen op de R-Go Riser Duo. Deze is te gebruiken voor zowel mijn laptop als mijn tablet.

Deze standaard komt helemaal plat binnen in een grote plastic hoes. Deze bewaar ik, zo kan de standaard beschermd worden tegen lomp gedrag van bijvoorbeeld mijn kinderen, of als ik hem uit mijn handen mocht laten vallen. Ook past hij gemakkelijk in mijn laptoptas en zelfs in mijn Laptop hoes van Sleevy.

Het uitvouwen van de standaard leek me hoge wiskunde, maar met de bijgeleverde uitleg was dit heel gemakkelijk om te doen. Dankzij deze uitleg kon ik makkelijk wisselen tussen de tablet of laptopversie en hem in gebruik nemen. Deze instructies blijf ik bewaren zodat iemand anders hem ook zou kunnen gebruiken, of als ik het zelf niet meer weet natuurlijk. De uitleg is tevens via onderstaand filmpje te bewonderen.

De R-Go Riser Duo is echt licht van gewicht. Zo licht dat ik me even ging afvragen of hij mijn best zware laptop wel zou kunnen houden. Voorzichtig plaatste ik de laptop erop en hield ik mijn handen er dichtbij, gewoon voor als hij om zou kletteren. Dat gebeurde dus niet en ik kon aan de slag! Het tikken op de laptop is wel een lastig puntje als hij in de laptopstandaard staat, daar heb je dan weer een extra toetsenbordje voor nodig. Gelukkig hebben ze bij R-Go Tools ook ergonomische toetsenborden en muizen.

Als gamer kan je natuurlijk op je laptop gamen maar zorg er dan wel voor dat je scherm op de juiste hoogte staat zodat je niet teveel voorover hoeft te buigen. Je houding is erg belangrijk en met de hulp van een laptop standaard kom je een heel eind. Wist je dat je ook tijdens het volgen van je favoriete streams op je laptop of tablet gebruik kan maken van de laptopstandaard? Door middel van het kiezen van de juiste hoogte bespaar je je nek door telkens voorover te hangen.  Zo kan je makkelijk achterover leunen en je stream bekijken op een geschikte werkhoogte.

Als je net als de dames in ons team een eigen werkplek thuis hebt om de artikeltjes te tikken die je hier op de website kan vinden, is het ook voor ons belangrijk om in een goede houding te werken, tenminste als je net als ik op een laptop werkt. Tijdens het vele tikken en telkens iets voorover te hangen met mijn hoofd liggen nek-, en schouder-klachten op de loer. Hoewel de fysiotherapeut me graag ziet heb ik door het gebruik van de R-Go Tools laptop standaard minder last van.

Hetzelfde geldt voor het kijken naar streams op de tablet. Voorheen lag de tablet op schoot en was dit funest voor de nek en schouders. Nu zet ik hem gemakkelijk in de standaard, die ik op tafel zet en slinger de stream aan om op een juiste hoogte te kijken. Hierbij creëer je ook iets meer afstand van het desbetreffende scherm, wat je ogen meer rust geeft.

Dat zijn al een aantal voordelen, maar er zijn er nog meer. Zo zijn de producten van R-Go Tools betaalbaar en geven zo velen de mogelijkheid om op een gezondere manier te werken met beeldschermen.

De verschillende producten koop je onder andere via de website van r-go-tools.nl.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.