Het zal je niet ontgaan zijn: de hele wereld staat op zijn kop door het Coronona-Virus (COVID-19). De helft van de Nederlandse bevolking zit thuis (al dan niet werkend) en men wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Uit eten zit er even niet meer in, een bezoek aan de kapper ook niet en op straat zijn er nog weinig mensen te vinden. Een bittere pil voor de nuchtere Hollanders.

Hoewel de grappen en memes je om de oren vliegen hebben we het hier wel over een serieuze zaak waar we zeker nog weken rekening mee moeten houden. Veel evenementen zijn al afgelast, waaronder Heroes Dutch Comic Con, The Party en Animecon en het lijkt nog niet het einde te zijn. 2020 is begonnen als een jaar vol misère. Postorderbedrijven doen overigens wel goede zaken, immers wil niemand meer de fysieke winkels bezoeken en worden alle producten om kinderen of jezelf bezig te houden online besteld. De postbodes blijven hun werk nog gewoon doen waardoor je met vrijwel niemand fysiek contact hoeft te hebben voor jouw series, bordspellen en natuurlijk games die netjes op je deurmat belanden.

Veel gamers die nu thuis zitten (en niet hoeven te werken) zullen hun tijd vullen met gamen. Eindelijk tijd om je backlog bij te werken, maar is dat wel zo leuk wanneer je dat verplicht moet doen? Één ding is zeker: de komende tijd zal er bovengemiddeld gegamed worden en ook de releases van Animal Crossing en DOOM: Eternal zullen daar zeker aan bijdragen. Overigens puur toeval dat twee van de grootste releases van dit jaar in deze bizarre periode uitgebracht worden. Ook zal er heel wat afgeNetflixt worden of uiteraard naar andere streamings-diensten gekeken worden.  Op sociale media lees je genoeg verhalen van personen die Netflix inmiddels uitgespeeld hebben (is dat ooit mogelijk?) en op zoek zijn naar nieuwe tips. Gelukkig is er saamhorigheid en hebben diverse leveranciers van televisie al hun aanbod verruimd met film- en kinderkanalen. Aan knutselplezier ook geen gebrek, want in menig huishouden zijn er WC-rolletjes in overvloed.

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: de adviezen van het RIVM om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen:

 • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten.
 • Als je geen klachten hebt, werk zoveel mogelijk thuis of probeer je werktijden te verspreiden.
 • Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Gelukkig is niemand van de Female-Gamers- redactie op dit moment getroffen door het virus, en dat kloppen we ook zeker even af, maar middels deze column willen wij onze steun aan elkaar, onze lezers en aan onze zorg- en dienstverleners aanbieden. We sluiten af met een zeer belangrijke boodschap: Wees, ten alle tijden en vooral nu een beetje extra, lief voor elkaar en vergeet niet dat die controllers en muizen ook wel eens een flinke schoonmaak-beurt kunnen gebruiken én zeker in deze tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.