Update: Gamestop heeft nu toch besloten de deuren te sluiten.

Nu heel de wereld om ons heen in lockdown gaat, in verband met COVID-19 (ofwel het Coronavirus), is het niet zo gek dat winkels als Game Mania ook genoodzaakt zijn hun deuren te sluiten. Door namelijk alle niet-essentiële winkels te sluiten, worden mensen aangemoedigd om thuis te blijven en zo de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Echter, winkelketen Gamestop heeft hier lak aan en zou zichzelf als essentieel zien. Dit blijkt uit een gelekte memo.

De reden voor deze gedachtekronkel is, dat Gamestop vindt dat zij producten verkopen die de ervaring van hun klanten, die nu thuiswerken, verbeteren en mogelijk maakt. De winkelketen ziet zichzelf dan ook als een essentiële kleinhandel en vindt dat ze daarom open moeten blijven in deze tijd. Wel hebben zij al verschillende rapporten ontvangen van de lokale autoriteiten, als een poging om de winkel alsnog te sluiten.

Een vertegenwoordiger van Gamestop heeft inmiddels bevestigd dat de winkelketen toch openblijft, als een essentiële kleinhandel, gedurende deze pandemie. Hij noemt hier ook een aantal producten op die zij verkopen, om het thuiswerken mogelijk te maken en te verbeteren. De winkel verkoopt namelijk producten als webcams, microfoons, muizen, keyboards, monitoren en meer vergelijkbare randapparatuur. Volgens het bedrijf is de gezondheid en de veiligheid van de werknemers en consumenten van het grootste belang. Wat opvalt is dat hij games en consoles specifiek niet benoemd in zijn lijstje.

De winkelketen neemt echter wel maatregelen, om de gezondheid en veiligheid van zowel werknemers als consumenten te waarborgen. Zo mogen er maar maximaal tien klanten tegelijk in de winkel aanwezig zijn, zijn de openingstijden verkort, en mogen er geen games en elektronica worden ingeruild. Daarnaast moedigt de winkelketen zijn klanten ook aan om toch online te bestellen.

Hier in ons kikkerlandje zijn winkels als Game Mania inmiddels ook gesloten. Het is enkel nog mogelijk om online te bestellen, via de webshop. Het ziet er echter naar uit dat Nedgame wel nog openblijft. Zij nemen echter wel de nodige maatregelen in de winkels, zo is het nu niet meer mogelijk om met contant geld te betalen en kunnen er geen games worden ingekocht of geruild.

Wat vinden jullie hiervan? Moet een dergelijke winkelketen openblijven, zodat mensen die genoodzaakt zijn thuis te werken de nodige hulpmiddelen hiervoor nog kunnen aanschaffen? Of moeten ook zij de deuren sluiten?

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.