Het Coronavirus gooit veel roet in het eten, ook in de gaming-wereld. Reden tot paniek? Geruchten uit het Nintendo-front doen momenteel de ronde dat we in juni (wanneer normaal gesproken de E3 plaatsvindt) geen nieuwe Nintendo Direct te verwachten. Balen!

Grote onthullingen voor de Nintendo Switch? Reken er maar niet op in juni van dit jaar. Vanwege het niet doorgaan van de E3 ziet Nintendo er niets in om nieuwe releases aan te kondigen in die periode. Erg verrassend is het niet, aangezien het hele jaar al volop evenementen worden afgelast. Helaas is het nu even niet anders. Wel kunnen we ons sterk afvragen of dit invloed heeft op de releases van Nintendo, want tot nu toe is er weinig aangekondigd voor het najaar wat betreft de AAA- games. Wat we niet weten kunnen we ook niet missen, laten we het daar voor nu maar op houden.

In Japan staat het leven momenteel op zijn kop, ook daar is thuiswerken aan de orde van de dag. Dit betekent natuurlijk dat er wel vertraging in de ontwikkeling van games zit en dus ook in vertraging van release-data. Reden tot grote paniek is er niet, want uitgevers staat het vrij om zelf aankondigingen te doen, maar ook zij hebben de afgelopen periode hun games niet optimaal kunnen ontwikkelen. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend dat ook zij wachten met een nieuwe aankondiging tot er wel weer een Nintendo Direct gepland staat.

Nog even geen verjaardagsfeest voor Mr. Mario en ook geen bevestiging van de re-releases van bijvoorbeeld Super Mario Sunshine. Gelukkig is er al heel wat uitgebracht voor de Nintendo Switch en zeker wanneer je Animal Crossing in bezit hebt ben je voorlopig nog wel even zoet. Tijd voor een Indie-game dan maar? In de Nintendo e-Shop is er altijd genoeg keus.

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.