De in Duitsland gevestigde ontwikkelaar Daedalic Entertainment heeft de eerste screenshots van hun nieuwe game The Lord of the Rings: Gollum onthuld. Het zal een stealth-game worden, dat zich afspeelt voor de The Lord of the Rings-boeken en -films. De game staat gepland voor een release in 2021 en zal uit worden gebracht op PC en op de nieuwe generatie consoles: PlayStation 5 en Xbox Series X.

De meeste games die gebaseerd zijn op bekende films en boeken, hebben de helden in de hoofdrol, die het dan op moeten nemen tegen de slechteriken in het verhaal. Echter, Daedalic Entertainment pakt dit wat anders aan. Zoals de ondertitel al doet vermoeden, speelt Gollum de hoofdrol in de games, één van de meest bekende personages uit Midden-Aarde, dat gecreëerd is door schrijver J.R.R. Tolkien. Gollum is geobsedeerd door de Ene Ring en heeft deze ook een lange tijd in zijn bezit gehad. Hij worstelt met vervaagde herinneringen uit zijn verleden, waarbij uiteraard zijn alter-ego Sméagol ook van de partij zal zijn. In één van de screenshots die onthuld is, is ook te zien dat Gollum een keuze moet maken tussen verschillende uitspraken in zijn gedachten, van zowel zichzelf als Sméagol.

Voor de The Lord of the Rings-fans onder ons, zal het gelijk opvallen dat Gollum een ietwat ander uiterlijk heeft dan bijvoorbeeld in de films. Daedalic Entertainment heeft uitgelegd geen rechten te hebben voor het precies namaken van de Gollum die we kennen uit de films van Peter Jackson. Hij blijft echter wel herkenbaar, zoals in de screenshots te zien is.

Meer is helaas nog niet bekend over The Lord of the Rings: Gollum. Daedalic Entertainment is echter wel van plan om nog meer The Lord of the Rings-games uit te gaan brengen. Gollum zou slechts één van de eerste gaan worden. De ontwikkelaar is verder bekend van games als Deponia, Felix The Reaper en Shadow Tactics: Blades of the Shogun.

The Lord of the Rings: Gollum wordt uitgebracht in 2021 op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.