Electronic Arts en Maxis hebben bekend gemaakt dat De Sims 4 wordt uitgebreid door een nieuw uitbreidingspakket, genaamd Ecologisch Leven. In deze uitbreiding op het basisspel krijgen spelers toegang tot de nieuwe ontwikkelende stad Evergreen Harbor en kunnen zij een duurzamere levensstijl aannemen door alternatieve energiebronnen te gebruiken, eigen voedsel te kweken en materialen voor nieuwe meubels te upcyclen. Samen met hun gemeenschap kunnen Sims de buurt in een voorbeeld van duurzaamheid veranderen en een verschil maken in de wereld om hen heen. Een actueel onderwerp dus, voor een uitbreidingspakket!

Naast de toevoeging van de nieuwe stad Evergreen Harbor, zal het voor spelers ook mogelijk zijn om Sims hun eigen elektriciteit en water te produceren met zonnepanelen, windturbines en dauwopvangers. Er kan zelfs toegewerkt worden naar een levend dak op het huis van je Sims! Daarnaast kunnen Sims nu ook hun eigen voedsel thuis kweken in een nieuwe verticale tuin en krijgen ze de mogelijkheid om hun huis in te richten met hergebruikte meubels. Uiteraard zullen er ook nieuwe outfits beschikbaar zijn in het uitbreidingspakket. Sims kunnen zich van top tot teen kleden in spullen die gemaakt zijn van duurzame materialen. Mocht een vieze geur geen probleem zijn voor je Sims, dan kunnen ze in een vuilniscontainer duiken om zo eerder gebruikte voorwerpen en ingrediënten eruit te vissen en hier nieuwe creatieve spullen voor thuis mee maken.

Via het nieuwe stembord zullen je Sims positieve veranderingen in hun gemeenschap kunnen doorvoeren, zoals bijvoorbeeld het aanmoedigen van het installeren van milieuvriendelijke voorwerpen, het ondersteunen van groene initiatieven, het opzetten van een gezamenlijke ruimte om samen te knutselen of te tuinieren, noem maar op! De uitbreiding brengt daarnaast ook een nieuwe carrière met zich mee, waarin Sims als civiel ontwerper kunnen beginnen om anderen te inspireren iets voor het milieu te doen.

Of je Sims zich wel of niet inzetten voor het milieu, heeft consequenties voor de natuur. Ondernemen spelers geen actie, dan zal het vuil zich opstapelen in de straten en schiet de luchtverontreiniging omhoog. Maar hoe meer Sims bijdragen door het vuil op te rapen, een gezonde tuin te onderhouden en het gebruiken van milieuvriendelijke materialen, hoe meer hun wereld zal transformeren als troebel water kristalhelder wordt, gebouwen met prachtig groen worden bedekt en het indrukwekkende noorderlicht zich openbaart in de lucht boven hen.

Terwijl Sims de milieubewuste inspanningen onderzoeken die De Sims 4 Ecologisch Leven te bieden heeft, hebben ze heel wat kansen om meer te weten te komen over een duurzamere levensstijl en kunnen ze samenwerken met de community om optimaal van alle beschikbare hulpbronnen gebruik te maken.

De Sims 4 Ecologisch Leven is vanaf 5 juni verkrijgbaar voor €39,99 op PC, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

Bekijk hier de trailer van De Sims 4 Ecologisch Leven:

© ELECTRONIC ARTS / MAXIS

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.