Jim Ryan, President en CEO van Sony, heeft aangegeven in een blogpost dat het bedrijf dankbaar is voor iedereen die zich aan de maatregelen houdt, om de verspreiding van COVID-19 tegen te houden. Daarnaast voelt Sony zich ook verantwoordelijk om het thuiszitten te vergemakkelijken, als home entertainment platform-zijnde. Zij hebben dan ook het Play At Home-initiatief gelanceerd om de soms wat saaie momenten leuker te maken voor iedereen die thuiszit.

Het Play At Home-initiatief bestaat uit twee componenten: allereerst zullen er gratis games worden weggegeven, om de PlayStation-community thuis te vermaken. Het initiatief is ook opgezet om een fonds te starten, dat gericht is op het helpen van kleinere onafhankelijke gamestudio’s, die het momenteel financieel zwaar hebben. Het overkoepelende doel van Play At Home, is het blijven verzorgen van geweldige ervaringen, voor alle spelers.

De eerste twee games die sinds 16 april gratis te downloaden zijn, via het PlayStation Network, zijn Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey. Spelers krijgen de mogelijkheid om de games tot en met 6 mei te claimen en te downloaden, waarna ze definitief in je bibliotheek staan. Anders dan de PlayStation Plus-dienst, waarbij je alleen toegang hebt tot de “gratis” games, als je PS Plus-abonnement nog loopt. Voor het Play At Home-initiatief heb je echter geen PS-Plus nodig.

Uncharted: The Nathan Drake Collection bestaat uit de eerste drie Uncharted-games: Drake’s Fortune, Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake’s Deception. Alledrie de games zijn geremastered voor de PlayStation 4. Leuk is ook dat je de collectie compleet kunt maken, indien je in bezit bent van een PS Plus-abonnement. Één van de gratis games daar is namelijk Uncharted 4: A Thief’s End.

Sony geeft echter wel aan dat downloads nog steeds wat langer kunnen duren dan normaal, aangezien de downloadsnelheden nog steeds op een lager pitje zijn gezet om zo het downloadverkeer zo goed mogelijk te kunnen beheren.

Spelers in Duitsland en China krijgen gratis toegang tot Knack 2, in plaats van de Uncharted-bundel.

© SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.