In navolging van ons eerdere nieuwsbericht dat streamingdiensten de kwaliteit verlagen, om zo de capaciteitsproblemen tegen te gaan, ziet het er naar uit dat de gamewereld volgt. Jim Ryan, CEO van PlayStation, geeft namelijk in een blogpost aan dat ook zij moeten ingrijpen nu iedereen massaal thuiszit, vanwege het Coronavirus. Om het downloadverkeer zo goed mogelijk te beheren, is er besloten om de downloadsnelheden op het PlayStation Network te beperken.

Het spelen van videogames geeft spelers over de hele wereld de mogelijkheid om met vrienden en familie te verbinden, en plezier te halen uit deze vorm van entertainment die we zo hard nodig hebben in deze onzekere tijden, aldus Ryan. Samen met internetserviceproviders in heel Europa werkt Sony Interactive Entertainment samen om het downloadverkeer in goede banen te leiden, zodat de hele internetgemeenschap toegang kan blijven houden tot deze dienst.

Ryan geeft aan zijn blogpost dat het bedrijf het belangrijk vindt om hun steentje bij te dragen, omtrent de stabiliteit van het internet. Spelers zullen de komende tijd met langzamere downloadsnelheden te maken gaan krijgen en soms zelfs vertraagde gamedownloads. De ervaring tijdens de gameplay zal echter niet veranderen. De limieten zullen enkel op de PSN-downloadsnelheden worden geplaatst.

Eerder al gingen streamingdiensten, zoals Netflix, Apple TV en zelfs YouTube hen voor en verlaagden zij de streamingkwaliteit. Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te houden, is iedereen gedwongen om thuis te blijven en zijn we hierdoor nog afhankelijker geworden van het internet, lijkt wel. We grijpen al snel naar vermaak in de vorm van ‘even een filmpje streamen’ of die ene serie eindelijk bingen, waar je eerder geen tijd voor had. Doordat iedereen nu massaal gebruik maakt van dit soort streamingdiensten, is het dan ook niet gek dat bedrijven overbelasting voor willen zijn en dus de streamingkwaliteit naar beneden gooien. Op deze manier kan iedereen gebruik blijven maken van deze diensten.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.