De zomer is voorbij, ik ben net een weekje terug van The Reality LAN party in Assen en het thema dit jaar was kerst! Kerstbomen waren overal en ook de kerstmuziek stond het hele weekend hard aan, dus ik ben helemaal in de kerststemming. Het is natuurlijk nog niet zo ver, maar je kan nooit vroeg genoeg nadenken over cadeautjes en de Razer Goliath Chroma is een voorbeeld van een perfect kerstcadeau (of sinterklaascadeau natuurlijk).

Ik heb aardig wat nieuwsgierige mensen aan mijn bureau gehad op The Reality vanwege mijn muismat, de Goliath Chroma Quartz. Zeker in het donker is het erg indrukwekkend om  te zien. Ik heb al mijn gear ingesteld op alle kleuren van de regenboog, maar de muismat was altijd een beetje een zwart gat op mijn bureau, maar nu niet meer! De Razer Goliath Chroma heeft een rand om de muismat heen die licht geeft en in te stellen is op 16.8 miljoen kleuren. De muismat zit opgerold in een stevige doos, het is door de buitenrand ook belangrijk om hem niet dubbel te vouwen, maar altijd op te rollen.

Eerdere muismatten die ik gezien heb met kleur erin waren van een hard materiaal, gezien ik met lage sensitiviteit speel, speel ik het liefste op een stoffen muismat. De Razer Chroma is gemaakt van microvezel waardoor je muis snel en accuraat reageert en daarnaast voelt het ook een stuk fijner aan voor je hand.  De muismat is geschikt voor zowel hoge en lage sensitiviteit, ik heb de Goliath extended en doordat hij zo groot is, is hij extra geschikt voor de lage sensitiviteit gamers die eigenlijk het hele bureau gebruiken als ze om willen draaien in een game. De Razer Goliath Extended Chroma is 922mm lang en 294 mm hoog. Er zijn een aantal dingen die ik erg fijn vind aan de muismat, de grootte ervan is één, maar ook de onderkant. De onderkant van de muismat is van rubber en zorgt ervoor dat de muismat goed blijft liggen op je bureau. Dus de muismat zelf voelt zacht aan, formaat is perfect en je muis kan er snel en accuraat op bewegen.

Wat maakt deze muismat zo bijzonder? Dat is natuurlijk de rand eromheen die RGB verlichting heeft. Deze verlichting is door middel van de gratis software, Razer Synapse 3, op verschillende manieren in te stellen. In de software kun je al je Razer gear instellen en er dus ook voor zorgen dat alles synchroon loopt en dat ziet er erg indrukwekkend uit. Verder kun je een aantal standaard opties kiezen, zoals disco of starlight, cyclus etc, maar je kunt ook je eigen profiel maken. Ik was in het begin bang dat ik last zou hebben van de rand bij mijn muisarm, omdat het toch harder is dan de muismat zelf, maar in de praktijk valt dit gelukkig enorm mee. Ik leun vooral op mijn pols en die leunt op de muismat, dus ik voel de rand van de muismat niet eens.

Is er dan alleen maar lof voor de Goliath Extended Chroma? Nee, er is toch een minpuntje, maar dat hoeft geen enorm probleem te zijn. Ik heb de Quartz versie van deze muismat en dat betekent dat de muismat zelf lichtgrijs is, met een roze kabel. Het grijze staat heel erg mooi bij de roze gear en de kleurrand komt erg goed tot zijn recht, maar lichtgrijs zie je vlekjes enzo toch sneller op dan op zwart. Nu is de muismat goed schoon te maken met een vochtig doekje, maar hij is daardoor in onderhoud iets meer werk en ik zet er absoluut geen glas op! Ben jij nou iemand die veel knoeit, dan past de zwarte versie (Classic Black) misschien iets beter bij jou.

Eindoordeel, ik ben heel erg positief verrast door deze muismat. Het is zeker van toegevoegde waarde om een muismat met RGB te hebben, het ziet er geweldig uit en daarnaast is de muismat zelf ook van zeer hoge kwaliteit. Chroma heeft veel meer kleurenopties dan de standaard gear, daar heb je vaak alleen de primaire kleuren, maar bij Chroma heb je onder andere ijsblauw en zonnebloem geel waardoor je er echt iets heel ergs moois van kan maken.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.