Geniet jij van een potje Dungeons & Dragons? Nou, fans opgelet! Jij kan samen met andere D&D-fanatiekelingen een middag ongestoord je hart ophalen op zaterdag 12 oktober in Capelle aan den IJssel .

Eerst een korte samenvatting, wat is Dungeons & Dragons, ook wel afgekort D&D nou eigenlijk?  D&D is van oorsprong een Engelstalig spel dat in 1974 is bedacht en in de loop der jaren verder is ontwikkeld. Het is een Roll Playing Game (RPG), waarbij er geen speelbord aan te pas komt. Je speelt het spel in een fantasie wereld waarin jij met 5 á 6 spelers (groter is hectisch en ongeorganiseerd) in de huid kruipt van een fantasierijke rol en samen avonturen gaat beleven.  Denk hierbij aan elfen, dwergen en tovenaars. De spelleider DM’er (Dungeon Master) weet wat, waar en wanneer er iets kan gebeuren. Hier heb je speciale dobbelstenen voor nodig, namelijk een set van 7 verschillende dobbelstenen. Het spel loopt net wat anders dan wat je normaliter gewend bent van spellen, zoals Monopoly en Catan. Je speelt niet tegen elkaar, maar met elkaar om de missie te volbrengen die de DM’er bedacht heeft.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het spel? Op deze website vind je meer informatie over hoe Dungeons & Dragons precies moet gaan.

The Artist Guild organiseert samen met CAPSLOC een middag Dungeons & Dragons in Capelle aan den IJssel, aan de rand van Rotterdam. Speel een middag one shots samen, deel je kennis met anderen en bekijk en koop super vette art van artiesten. Geschikt voor jong en oud, beginnende en ervaren spelers.

Ken jij of ben jij een Dungeon & Dragons artist? Dan ga jij dit geweldig vinden! Artiesten krijgen een gratis plek tijdens dit evenement om hun werk en merchandise te tonen en te verkopen. En barst jij van inspirerende storylines? Dungeon Masters die de beste storylines insturen, maken kans dat hun one shot gekozen wordt om te spelen.

De entree is gratis voor dit evenement. Wil je meespelen aan een one shot, dan betaal je 3 euro voor een spel van 2 uur. Tickets zullen binnenkort beschikbaar zijn via een ticket link. Daarnaast maakt de organisatie binnenkort bekend welke Dungeon Masters, storylines, artist en andere toffe dingen je kunt verwachten.

Locatie:
CAPSLOC
Pelikaanweg 3
2903 ER Capelle aan den IJssel
Tijd: 13:00 – 18.00 uur

Houd de Facebook-pagina hier in de gaten voor meer informatie.

Written by

Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.