Apple Arcade is live, hoera! Het gameplatform van Apple heeft al tientallen games in de library staan en je betaalt 5 euro per maand om deze volop te mogen spelen. Geen advertenties, geen addertjes onder het gras: voor hetzelfde geldt als een gold abonnement op Mario Kart Tour heb je toegang tot tientallen -en straks meer dan 100- games. Oke, misschien is er toch wel één addertje: je moet wel een Apple-apparaat hebben om te kunnen spelen. Jenny heeft nog wel een tip voor je, mocht je ‘gezegend’ zijn met een iPhone, iPad, Mac of Apple TV-apparaat.

Heb je Monument Valley gespeeld? Beviel dat? Waarschijnlijk wel, want het is niet voor niets een van de meest populaire indiegames op iOS. De game werd mede populair door de Frank Underwood, de hoofdrol uit Netflix-serie House of Cards. De studio achter die game, Ustwo, heeft nu een nieuwe game gemaakt die je exclusief kunt spelen op Apple Arcade. Het heet: Assemble with Care.

Assemble with Care

Wat je moet weten van het spel, behalve dat de studio een zeer bewezen studio is, dat is dat hij vrij kort is. Raak dus niet teveel gehecht aan deze grappige game over een jong meisje dat overal allemaal objecten moet fixen. Denk aan een cassetterecorder en een beeldje, waar mensen die je op je reis tegenkomt mee aan komen zetten. 

Deze game is fijn omdat hij heel rustig is en laat zien dat Apple met games de artistieke kant op wil. Het is eigenlijk meer een interactief boek waarin je af en toe de mogelijkheid krijgt om objecten die helemaal uit elkaar liggen weer in elkaar te zetten. Dit is geen actiegame, maar een spel om even zen te worden. Een soort Headspace in gamevorm.

Interactief boek

Je leest het als een boek en af en toe doe je een opdracht. Dat de hoofdrolspeler een leuk dametje is, maakt het een heel positieve ervaring. Games zijn vaak aan de duistere kant en vragen vaak veel van je, maar Assemble with Care is er juist om lekker achterover te hangen. Even wat ruimte maken in je hoofd, je gedachten rustig maken en niet denken aan alle beslommeringen van de dag. Een perfecte game om voor het slapengaan te spelen. Veel plezier!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.