Het is niet ongewoon dat topgamers een miljoen euro per jaar verdienen. Veel van dat geld is prijzengeld maar een groot deel daarvan kan ook van een salaris zijn, een Twitch-abonnement en advertenties die je bij je livestreamer indeelt. Maar welke games moet je nu gaan spelen om echt rijk te worden?

Gamen is voor nerds

Het is allang niet meer zo dat je als je game speelt, dat je dan een nerd bent of een geek. Tegenwoordig heeft bijna ieder huishouden wel een gameconsole staan met de nodige spellen. Het aantal mensen dat speelt voor geld is dan al wel weer kleiner, en het aantal dat er dan ook weer een miljoen of miljoenen mee verdient op jaarbasis is nog weer kleiner. Maar het is tegenwoordig iets wat allang geen nichehobby meer is. In gamen gaat namelijk heel veel geld om. Is het nu zo dat je alleen nog maar een spel hoeft uit te zoeken, goede vrienden wordt met je toetsenbord of met console en dat dan het grote geld binnen komt lopen? Nee, dat is het niet helemaal precies, maar als je goed bent in bepaalde games, dan kan het grote geld wel eens dichterbij zijn dan je denkt.

Een van de games die heel erg goed uitbetaalt, is DotA 2. Wanneer je goed bent in dit spel heb je kans om miljoenen te winnen door mee te doen aan toernooien en evenementen. Houd er echter wel rekening mee dat er ontzettend veel mensen zijn die DotA 2 spelen, en dat heel veel mensen ook heel erg goed zijn. Je moet dus echt uitblinken wil je proberen om voor het grote geld te gaan met dit spel. Maar als er een ding is wat eerlijk is tegenover gamen, is dat hoe meer je speelt hoe beter je wordt. Je kunt jezelf dus rustig voorhouden dat je op weg bent om miljoenen bij elkaar te spelen, terwijl je gewoon op je eigen niveau speelt – maar wel jezelf blijft verbeteren. Wie weet ben je wel een verborgen toptalent! Een ander spel wat er bekend om staat dat je best een leuk salaris bij elkaar kan spelen is Counter-Strike. Ook hier geldt dat als je goed bent, je veel geld kunt verdienen.

Waar zit het echte geld nu?

Eerlijk is eerlijk, van de meeste gamers die op een leuk niveau spelen, zal het merendeel nooit in aanmerking komen voor een toernooi waarbij er miljoenen gewonnen kunnen worden. Toch verdienen deze gamers een leuk bedrag per maand of jaar door te gamen. Dit doen ze door te streamen. Wie live gaat streamen en een programma als Twitch gebruikt kan zelf reclame implementeren waarmee je dus geld kunt verdienen. Jij speelt je spelletje, je hebt een trouw publiek dat je hierbij volgt, en je verdient geld met de advertenties. Het is ook mogelijk om een sponsordeal te krijgen als je echt goed bent, dus wees gerust: er is hoop voor iedereen die geld wil verdienen met online game.

Hoeveel kan je verdienen met welk spel?

Wie League of Legends gaat spelen, kan tot wel € 10.000 per maand aan salaris binnen halen. Let wel op dat is zonder extra prijzengeld! Met Counter Strike kan dit bedrag maandelijks oplopen tot 15.000 om twee voorbeelden te geven. Je moet er wel rekening mee houden dat dit opgaat voor de beste van de beste spelers. Als je een standaard gamer bent, dan is dit niet voor je weggelegd. Wie naar prijzengeld gaat kijken, zal naar spellen als DotA 2 moeten gaan kijken, waarbij de prijzenpot in totaal richting de 29 miljoen gaat. Is dit allemaal een reden om meteen te stoppen met school om maar te gaan gamen? Nou nee, het is echt niet zo dat je genoeg zal kunnen gaan verdienen met enkel en alleen gamen en streamen. Want zelfs voor de gemiddelde professional gamer zijn 200.000 views goed voor een bedrag rond één dollar. Je moet dus echt een enorm schare aan fans hebben die ervoor zorgen dat je miljoenen views behaalt. Dat houdt in dat je met een gokje bij lighting roulette misschien wel een grotere kans hebt om een groot bedrag te winnen. Een ding is zeker, het online gamen circuit is enorm groot – en je moet heel erg goed zijn wil je hier je slaatje uit slaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.