We zijn alweer een week verder in ons Games-ABC, aangekomen bij de letter N. Kan jij binnen drie seconden een game noemen? Ja? Top, welke ken je? Nee? Dan raad ik je aan verder te lezen, als je de titel van deze game leest denk je meteen, o ja, natuurlijk!

Patricia: Voor mij is het een makkie deze keer omdat ik heb gekozen voor de Need For Speed reeks. Enigszins gebaseerd op de Fast & Furious films kwamen er ook diverse race-titels op de markt. Ik heb ze dan niet allemaal gespeeld, ik kan de voertuigen niet onder controle houden, zeker niet in de bochten. Ik laat het dan wel over aan de experts, zoals mijn zoontje.

Alena: Voor de letter N ga ik net als Patries voor een reeks, namelijke Ni No Kuni. Ik ben misschien niet een groot fan van turn based combat, maar ik vind de animatie stijl (samenwerking met Studio Ghibli) echt heel erg tof. Alleen dat al is voor mij een reden om de games te spelen. Ik ben er niet per se goed in, maar ik vind het vooral leuk om alle side quests te doen en de wereld te verkennen.

Linn: Nintendogs! Het was de eerste game op de Nintendo DS die ik had. Wat was ik destijds blij met mijn roze versie en daarbij meteen een game. Je eigen hondje opvoeden, was het een heel goede game? Dat niet, maar ik heb er zeer zeker mooie herinneringen aan!

Jadzia: Voor de letter N ga ik voor Never Alone, die sinds vorig jaar ook op de Nintendo Switch te vinden is. Toen deze game in 2014 uitkwam, genoot ik enorm van de graphics en het verhaal. Het verhaal is gebaseerd op een traditioneel verhaal genaamd “Kunuuksaayuka”, waarin je een Inu-meisje genaamd Nuna en haar Arctische vos volgt in hun avontuur op zoek naar de oorzaak van de verwoestende sneeuwstorm. Deze game kreeg niet voor niets de award voor ‘Best Debut Game’ tijdens de BAFTA Games Awards in 2015. Heb je deze game nog niet gespeeld dan is dat echt nog zeker de moeite waard!

Lisa: Net als Patricia, kies ik ook voor Need For Speed, maar wel een specifieke game uit de reeks, namelijk Need For Speed III: Hot Pursuit uit 1998. Dit was één van de games die ik vroeger op mijn eerste PC had en heb veel goede herinneringen aan dit spel. Ik koos altijd voor de gele Lamborghini en naast braaf rondjes racen, was het ook ontzettend leuk om de politie uit te dagen en de rails op de rijden met een tegemoetkomende trein, om zo de politie af te schudden. Ik speelde deze game ook vaak samen met mijn vader, op één toetsenbord; ik met de pijltjes, hij met WASD. Mooie herinneringen!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.