Er zijn best wat games die met de derde letter van het alfabet beginnen. Ik moest zelf een keuze gaan maken welke game ik zou gaan kiezen. Welke game heb jij met de letter C gespeeld?

Patricia: Counter-Strike 1.6! Wat een fijne shooter die voor mij toch wel lichtelijk verslavend was. Daarnaast heb ik mijn man leren kennen via deze game, hoewel dit voornamelijk ging via het chatprogramma mIRC. Ik heb het tot in den treure gespeeld, of in elk geval tot het overging naar Counter-Strike: Global Offensive, toen ben ik eigenlijk gestopt. Ik heb dit echt jarenlang gespeeld en zelfs in een meidenclan gezeten, nou ja ik ben hem gestart dus dat is dan wel enigszins logisch. Daar kan ik je uren over lastig vallen, maar voor nu hou ik het erbij dat Counter-Strike 1.6 voor mij bij de letter C hoort.

Alena: Ik moest even goed in de la kijken, maar ineens zag ik mijn letter C.  Captain Toad: Treasure Tracker! Deze schattige avontuurlijke puzzelgame is wel een van mijn favorieten. Het is ook een leuke game om met de kinderen te spelen, want het puzzelelement is een hele leuke toevoeging in de wereld van Super Mario. Een element die voor veel kinderen misschien nog wat minder bekend is, maar wel voor een leuke nieuwe uitdaging zorgt.

Linn: Cake Mania! Ik heb deze game op de PC helemaal grijs gespeeld. Gelukkig kwamen er ook nog een deel 2, een deel 3 en een DS-versie. In principe kwam het allemaal op hetzelfde neer, namelijk taarten bakken en serveren aan je klanten. Het heeft echter een enorm verslavend element. Heb je niets te doen en wil je toch even een leuke game spelen: succes met Cake Mania!

Amber: Zoals sommigen wel weten of vaker hebben kunnen lezen is Counter Strike ook helemaal mijn game. Niet gek gezien ik in die meidenclan van Patricia zat! Zo hebben wij elkaar leren kennen 20 jaar geleden. Ik heb 1.6 grijs gespeeld, source overgeslagen en toen Global Offensive ook weer helemaal grijs gespeeld. Gezien Patricia deze game al gekozen had ga ik dan voor de C voor Call of Duty. Om eerlijk te zijn had ik altijd een hekel aan deze game toen ik nog Counter Strike speelde om hoe de meeste spelers waren, maar door Warzone (de eerste) ben ik het enorm gaan waarderen. Mijn favoriet van de Warzone periode is Black ops, lekker zombies knallen met twee vrienden en wapens unlocken voor Warzone.

Lisa: Net als Patricia en Amber heb ik ook goede herinneringen aan Counter-Strike (Source voor mij), maar de letter C voor mij is toch echt Cyberpunk 2077. Ondanks de wat klungelige release en bugs die in het begin rond je oren vlogen, zit er toch een waanzinnige game hieronder verscholen, met ontzettend memorabele personages en indrukwekkende verhaallijnen. De game heb ik inmiddels al meerdere malen uitgespeeld (en 100% op Steam behaald en Platinum op PlayStation), en nog ontdek ik met elke nieuwe playthrough weer nieuwe dingen. Ik kan niet wachten op de eerste uitbreiding die in september zal worden uitgebracht.

Sam: Hier een weggetje, daar een schooltje, een leuk parkje en ver weg wat industrie, en natuurlijk niet te vergeten: windmolens! Als ik even mijn gedachten wil leegmaken, kan ik me helemaal verliezen in Cities: Skylines. Gewoonweg heerlijk om de ideale stad te bouwen waar er ruimte is voor natuur, industrie en veilig wonen. Alleen het bedenken van namen blijft lastig, en vaak kom ik niet verder dan het egocentrische “Samcity”…

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.