Het ziet er naar uit dat ook de (inmiddels) oudere generatie consoles nog voorzien worden van nieuwe games. De duistere avonturengame Edengate: The Edge of Life is namelijk vanaf nu beschikbaar voor PC en PlayStation 4, maakt de onafhankelijke uitgever HOOK bekend via een persbericht. De game zal op enig moment ook uitkomen voor Xbox One, maar daar is nog geen precieze releasedatum voor bekend.

In Edengate: The Edge of Life kruipen spelers in de huid van Mia, een jonge en veelbelovende biologe. Ze wordt wakker in een verlaten ziekenhuis en lijdt aan geheugenverlies. Ze heeft geen idee hoe ze hier terecht is gekomen en wat eraan vooraf is gegaan. Zonder enig spoor van leven, probeert Mia de puzzelstukjes te verzamelen en in elkaar te passen, om erachter te komen hoe ze in dat ziekenhuis terecht is gekomen en waarom de stad Edengate ineens verlaten is. Edengate: The Edge of Life biedt een emotionele reis, waarbij spelers op onderzoek uit moeten gaan, puzzels moeten oplossen en uiteindelijk ook belangrijke beslissingen moeten maken, om er zo het mysterie van Edengate te ontrafelen, alsook Mia’s herinneringen. Het is een interactieve ervaring wat spelers tot nadenken moet zetten.

Het concept van de game en de ontwikkeling hiervan zijn ontstaan tijdens de meest moeilijke maanden van de pandemie en is een vertegenwoordiging van angst, isolatie en de onzekerheid van de toekomst, wat allemaal emoties zijn die het team van ontwikkelaars heeft moeten doorstaan tijdens deze periode. Het team hoopt deze emoties over te brengen aan de spelers, door middel van een emotioneel narratief en gameplay, dat wordt begeleid door een spookachtige soundtrack, gecomponeerd door Laryssa Okada (bekend van Manifold Garden).

Edengate: The Edge of Life is vanaf nu verkrijgbaar voor PC (via Steam) en PlayStation 4. Voor de Xbox One-versie is nog geen releasedatum bekend.

Benieuwd naar Edengate: The Edge of Life? Bekijk de lanceringstrailer hier:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.