De makers van het iconische levenssimulatiespel De Sims, geloven al 22 jaar in de kracht van creativiteit en diversiteit, en om de rol van hun games bij aanwakkeren van de creative reis van Simmers over de hele wereld, hebben ze de ‘Wakker Iets Aan’ campagne gelanceerd. De campagne zet het creatieve talent en de doorlopende toewijding van creators voor De Sims centraal, wat aansluit op de kernwaarden van het team achter De Sims.

‘Wakker Iets Aan’ zal wereldwijd worden gelanceerd met een zogeheten anthem film genaamd ‘Laat De Vonk Overslaan’. Dit is een korte film, met een cast van creators die De Sims gebruiken om, je raadt het al, hun creatieve vonk te ontsteken. De cast bestaat onder andere uit de volgende creators:

  • Anitta – Wereldberoemde popster en de eerste Braziliaanse artiest die een MTV Video Music Award won.
  • Alok – Schrijver en performer die de binaire genderverhouding uitdaagt.
  • Magnet – Een creatieve queer die kleurige taarten met speelse bloemelementen maakt.
  • Bob’s Dance Shop – Een entertainmentgroep die dans, muziek en mode combineert om vreugde te verspreiden en zelfexpressie te stimuleren.

Daarnaast zien spelers in de korte films ook de iconische groene Plumbob van De Sims vernieuwd worden, als deze van creator naar creator springt. De vonk van inspiratie die daarbij vrijkomt, zorgt voor een frisse blik op kunst, persoonlijke uitdrukking en de wereld om ons heen.

De groene Plumbob begon 22 jaar geleden als een simpele UI (user interface) tool, maar door de kracht van de Simmers die hun creaties met elkaar deelden, is de Plumblob uitgegroeid tot een symbool van creatieve inspiratie dat horizonnen kan verbreden en deuren voor nieuwe mogelijkheden opent.

Vanaf 15 november is het ook mogelijk om via Instagram in te haken op deze campagne. In De Sims Instagram Story is er namelijk een ‘Add Yours’ optie toegevoegd, voor creatievelingen die hun vonk willen doorgeven.

De Sims wil graag een hele nieuwe generatie artiesten aanwakkeren en aanmoedigen om te creëren, zichzelf te uiten en anderen te inspireren. Tevens zal er een serie worden gelanceerd, genaamd Sims Sessions, waarbij muziekfans een backstagepas krijgen om zo het muzikale proces te volgen van artiesten die hun liedjes opnemen in Simlish, de taal van De Sims.

Meer informatie omtrent deze campagne kun je vinden op TheSims.com.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.