Uitgever Nacon en ontwikkelaar Spiders Studio hebben GreedFall 2: The Dying World aangekondigd voor PC en consoles. De release van de game staat gepland in 2024 voor PC en consoles, en zou een prequel moeten worden voor de eerste GreedFall-game, die is uitgekomen in 2019.

Net als de eerste game is GreedFall 2 een actie role-playing-game die richt op verhaal en de vrijheid in het maken van keuzes. Het verhaal begint drie jaren voor de gebeurtenissen in de eerste game en de avonturen van De Sardet. Dit keer ben je een lid van de Teer Fradee-stam, die met geweld van zijn eiland is meegenomen naar het continent van de kolonisten: Gacane. Deze oude wereld wordt geteisterd door de oorlog, de Malichor-plaag (bekend uit de eerste game) en de politieke spelletjes van verschillende facties. Spelers zullen gebruik moeten maken van diplomatiek, slimheid of simpelweg het gevecht aangaan, om zo hun vrijheid terug te winnen. Hierbij kunnen zij bondgenoten maken, net zoals dat in de eerste game het geval was.

In de aankondiging geeft Alain Falc (CEO van Nacon) aan dat erg enthousiast te zijn om GreedFall 2 te tonen aan iedereen. “Veel fans over de hele wereld smeekten om een vervolg en we zijn verheugd dat we deze nieuwe game kunnen brengen naar de fans,” aldus Falc. Daarnaast hoopt hij dat de game ook nieuwe spelers zal aanspreken en richt hij zich op alle fans van role-playing-games, toffe verhalen, actie en fantasie.

GreedFall 2: The Dying World staat gepland voor een release in 2024 en zal uitkomen voor PC en consoles. Of dit ook de PlayStation 4 en Xbox One omvat is nog niet bekend.

Benieuwd naar wat wij van GreedFall vonden? Lees dan hier onze review voor de PS4-versie.

Bekijk hier de aankondigingstrailer voor GreedFall 2: The Dying World:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.