De wereld van esports is enorm. Tegenwoordig kent iedereen de esports wel en wordt het veel gespeeld. Er gaat ook enorm veel geld rond in de esport. Echter is het in deze wereld wel een feit dat mannen veel meer verdienen dan vrouwen. Veel spelers van esports verdienen miljoenen. Voor de meeste vrouwen in deze business gaat dat echter niet door.

Het geld dat rond gaat in de esports

Op het moment dat je het hebt over esports, hebben sommige mensen hier niet echt een beeld bij. Esports zijn echter wedstrijden waarin verschillende online spellen gespeeld kunnen worden.

Deze industrie verdient veel geld. Een van de redenen is dat veel mensen op de spellen wedden. Tegenwoordig bieden veel online casino’s esports aan in hun selectie en bonussen zoals de BetCity bonus code maken veel mensen geïnteresseerd.

Het spel waar het meeste geld in omgaat, is Dota 2. Echter zijn andere spellen zoals Fortnite, Call of Duty en Counter-Strike: Global Offensive ook erg populair. De meest betaalde man die Dota 2 speelt, heeft 7 miljoen in totaal verdiend door zijn carrière heen.

Als het gaat om vrouwen, zijn deze pas te vinden op plek 367. Deze is ingenomen door een vrouw die €350.000 heeft verdiend met het spelen van Starcraft II. Echter is dit vrij weinig in vergelijking met de miljoenen die de mannen boven haar verdienen.

Ongelijkheid in esports

Om wedstrijden voor deze spellen te spelen, worden teams samengesteld van professionele gamers. Deze gamers worden veel betaald om in teams te spelen. Echter bestaan de teams vooral uit mannen.

Veel van de best presterende teams bestaan alleen maar uit mannen. Echter is het niet alleen zo dat de teams uit mannen moeten bestaan. Ook de coaches van de teams zijn vaak mannen.

Een salaris in de esports

Het is ook mogelijk om een salaris te verdienen door esports te spelen. Dit komt omdat je na vaak goed gespeeld te hebben een vast salaris kan krijgen. Echter krijgen mannen dit in de esports branche een stuk sneller dan de vrouwen.

De meeste professionele gamers maken gebruik van Twitch om extra inkomsten te krijgen. Echter is het in de administratie van een groot bedrijf in de esports te zien dat maar 3 van de 100 mensen die ze in dienst hebben als esporter vrouw zijn. Hopelijk kan hier snel verandering in komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.