Ik vind het altijd wel leuk om op de achtergrond iets te kijken als ik bijvoorbeeld aan het gamen of koken ben of gewoon wanneer ik op de bank hang met de kids. Er zijn inmiddels zoveel verschillende platforms die je daarvoor kunt gebruiken, maar Twitch biedt me soms net even wat meer. Twitch heeft namelijk naast allemaal gamers ook veel creatieve mensen die het platform gebruiken om de wereld te laten zien wat ze doen. En in tegenstelling tot filmpjes op YouTube heb je op Twitch de gelegenheid om dingen te vragen tijdens een livestream. Het leek me daarom wel leuk om wat toffe creatieve streamers voor je op een rijtje te zetten.

Bodypainting en cosplay
MoonlitMara doet verschillende creatieve dingen op haar kanaal. Ze doet bodypaint en make-up, maar ook schilderen en kalligrafie en zelfs ASMR*. Op haar kanaal heeft ze haar voorgaande streams op categorie onderverdeeld, waardoor je makkelijk dingen kunt terug zoeken. Zelfs op feestdagen heeft ze onderverdeeld, zodat je voor kerst volgend jaar vast kunt oefenen op je vette bodypaint. oxtaylor doet ook aan bodypainting en speelt af en toe games. Ze is nog niet zo heel lang actief, maar wat ze maakt is wel heel tof, dus hopelijk gaat ze ons nog meer moois laten zien! LyahCosplay maakt Cosplay (goh..). Ook zij heeft nog niet zoveel filmpjes op haar kanaal, maar wat ze doet is wel tof. Het is Frans- en Engelstalig, dus een beetje Frans kunnen verstaan is prettig, maar niet perse noodzakelijk. Ze neemt je mee in het proces in het Frans, maar als je een Engelse vraag aan haar stelt zal ze proberen om het in het Engels uit te leggen.
*ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Respons, waarbij mensen bijvoorbeeld dicht bij een microfoon eten, praten om iemand een prettig/tintelend gevoel te geven.

Sculpting
Er zijn super veel sculpters en ik moet zeggen dat ik dat ook altijd heel tof vindt om te zien. Een van de tofste kanalen vind ik die van cnotbush. Hij maakt echt onwijs toffe dingen, waaronder een Zergling van StarCraft. yukisand maakt projecten verdeeld over meerdere filmpjes met een super rommelige (maar toch interessante) tafel op de ondergrond en af en toe een poes die door het beeld loopt. Ook weer prachtige creaties en mooi om het proces hiervan te volgen. EenieMinis maakt ook van die toffe beeldjes in een fantasy stijl en schildert ze ook. terenium zorgt meer voor de omgeving en maakt gebouwen, maar gamet ook af en toe. Ik denk dat dit bij veel kunstenaars toch wel terug komt, af en toe even een potje gamen tijdens het drogen van de verf.

Screenshot stream diyCrossing

diyCrossing heeft echt nog maar weinig filmpjes, maar ik ben zo benieuwd wat ze nog meer gaat maken! Hier maakt ze namelijk in etappes verschillende Animal Crossing figuurtjes! Ze heeft ook een shop, dus als je het mooi vindt kun je op haar Twitchpagina de shop en social media vinden. prographer gaat gewoon voor relaxt en zet een 3D printer aan het werk, dus misschien niet heel ‘creatief’ maar persoonlijk vind ik het wel super rustgevend om te kijken naar een printer die wat heen en weer vliegt om er vervolgens laagje voor laagje een kunstwerk uit te poepen.

(Digital) Art
Pomelyne is een super goede digital artist en neemt je mee in haar tekenproces van schets tot eindproduct en als ze geen zin heeft in tekenen dan is ze, hoe kan het ook anders, aan het gamen. JennCreation doet eigenlijk hetzelfde, tekenen, maar dan op papier. Ook onwijs fascinerend om te zien hoe zo’n proces verloopt en wat dan het eindresultaat is. Beide zijn natuurlijk heel verschillende technieken waarbij je digitaal makkelijker kunt wijzigen maar nog veel meer effecten kunt toevoegen en op papier is het natuurlijk een klassieke vorm van kunst. vladdpainting schildert figurines, een beetje het idee van Warhammer, wat natuurlijk ook gaaf is om te zien.

Dan misschien toch echt wel mijn alltime favorite, Bob Ross. Bob Ross leeft niet meer, dus dit is ook niet live, maar ik keek hier vroeger altijd naar en die man is zo rustgevend dat je er van in slaap kunt vallen. Man man man, wat een kunstenaar die Bob Ross met zijn happy little trees en puffy clouds.

Overig
mechmerlin is bezig met customising van toetsenborden. Ook wel tof om al die verschillende stijlen te zien. DrLarkPHD gaat dan toch liever voor een zachte aanpak en doet dingen met wol. Maar naast al deze mensen zijn er nog zoveel meer kanalen om te ontdekken. Legobouwers, Gunpla modellen van Gundam, koken en bakken enzovoort. Dus ga gewoon scrollen door Twitch, zet je gewenste filters aan en ga ontdekken want er zijn onwijs veel creatieve mensen op de wereld. En mocht je zelf nou creatief zijn, overweeg dan het starten van een kanaal, want er zijn best veel belangstellenden voor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.