Uitgever 2K, ontwikkelaar Take-Two en Netflix hebben de handen ineengeslagen om dan eindelijk een BioShock-film te gaan maken. Meer dan tien jaar geleden waren er ook al plannen om de first-person shooter te verfilmen, met Gore Verbinski aan het roer. Echter werd daar al snel de stekker uit getrokken door de creative director van de BioShock-games, Ken Levine, die weinig vertrouwen had in de richting waarop de verfilming zou gaan.

De samenwerking met 2K en Take-Two werd door Netflix Geeked op Twitter bekend gemaakt. Uit een artikel van The Hollywood Reporter blijkt dat de samenwerking inmiddels al bijna een jaar gaande is en zal Vertigo Entertainment betrokken zijn bij de productie van de film. Echter is er nog geen schrijver of regisseur toegewezen aan het project. Het is daarnaast ook onbekend of Levine betrokken zal zijn bij de verfilming.

Welke aspecten van de BioShock-games zal worden verfilmd is nog niet onthuld. Het project kan dus nog alle kanten opgaan, van een hervertelling van de eerste game, tot aan een prequel of misschien zelfs sequel op de games.

De eerste BioShock-game dateert inmiddels alweer uit 2007 en speelt zich af in een onderwaterstad genaamd Rapture. Het is een first-person shooter met een vleugje horror en role-playing-elementen.  De speler duikt in de rol van Jack en nadat zijn vliegtuig is neergestort in de oceaan en terechtkomt in de onderwaterstad Rapture, zal hij moeten ontsnappen uit deze dystopische nachtmerrie. Door de ontdekking van ADAM, genetisch materiaal waarmee men bovenmenselijke krachten kan verkrijgen, zullen spelers zich door hordes van genetisch gemanipuleerde gekken moeten wanen en komen ze oog in oog te staan met de iconische, dodelijk Big Daddies.

BioShock: The Collection is momenteel verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.. Deze bundel bevat alle drie de BioShock-games en zijn geremastered, voor een geoptimaliseerde ervaring.

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.